Szent Istvánra emlékezett Salgótarján

Nemzeti ünnepünk városi programjai Salgótarjánban a hagyományoknak megfelelően a Szent István téri ünnepséggel kezdődtek, ahol Fekete Zsolt polgármester mondott beszédet.

„István király alapvető üzenete egyértelmű: állammá alkotta a Kárpát-medencét, hogy ezzel biztosítsa népünk, nemzetünk, a magyarság megmaradását” – fogalmazott beszédében Fekete Zsolt.

Salgótarján polgármestere szerint Szent István egyik legfőbb erénye a türelem volt, amely ma sokszor hiányzik, ahogyan az együttérzés és a megértés is.
„Nézzünk végig családunkon, kapcsolatainkon, közösségeinken, városunkon, országunkon, a nagyvilágban: viszályok, széthullott családok, bűncselekmények, politikai harcok, az arctalan odamondások, a mindent jobban tudok életérzés, az érzéketlen véleményformálás korát éljük, egyre inkább bezárkózva, miközben társadalmunk csendben a széthúzás útjára lépett” – fogalmazott a Fekete Zsolt, majd hozzátette „újra kell tanulni a párbeszédet, a türelmet, a megértést, mert akárhol élünk, becsülettel erősítenünk kell nemzetünket.”

A polgármester szerint történelmünk dicső napjai mutatják az irányt és alázattal, nemes lélekkel, kitartó, küzdelmes munkával elérhetjük kitűzött céljainkat.

A koszorúzási ünnepség és közös imádság után az ünneplők a Fő térre sétáltak át, ahol sor került az Új Kenyér szentelésére, majd az ünnepnap az Ifjú Nógrád Táncegyüttes fellépésével, élő koncertekkel, szórakoztató családi programokkal folytatódott és látványos tűzijátékkal fejeződött be.

Augusztus 20. eseményeinek összefoglalója a következő napokban a Salgótarjáni Városi Televízió műsorán is látható lesz.

FacebookWhatsAppTwitterEmail