Tájékoztató

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nagyszabású mobilkészülék-csere programot jelentett be, melynek keretében a magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személyek bruttó 20.000 Ft összegű támogatást vehetnek igénybe, ha a jelenleg használt 3G képes készüléküket 4, vagy 5G képes készülékre cserélik.

Részletes információk a www.netrefel.hu weboldalon

Sajtóközlemény

Salgótarján város hosszas társadalmi egyeztetésen megvitatott klímastratégiáját ma két rendezvényen is bemutatták: az önkormányzati munkatársak és a város civil szervezeteinek képviselői a klímastratégia megvalósítási lehetőségeiről egyeztettek a szakértőkkel.

Mint ismeretes, a Széchenyi 2020 program keretében Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 20 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a KEHOP-1.2.1-18-2019-00240 azonosítószámú, „Salgótarján Megyei Jogú Város helyi klímastratégiája” projektjét. A pályázat keretében elkészült és a Képviselőtestület elé terjesztendő klímastratégiai dokumentumot, valamint intézkedési tervet mutatták ma be a szakértők az önkormányzat munkatársai, a várost képviselő civil szervezetek, és a lakosság számára.

Az Önkormányzat Dísztermében és a Megyei Könyvtárban megtartott rendezvényeken a stratégiát kidolgozó szakértők részletesen ismertették a stratégia fejezeteit, beszámoltak a projekt részleteiről, felsorolva az eddigi eseményeket és az elért eredményeket. A társadalmi egyeztetés során a lakosság részéről érkező javaslatok is beépítésre kerültek a végső, Közgyűlés elé terjesztendő változatba. A konferenciákon a helyi klímastratégia megvalósítási lehetőségei kerültek elemzésre. Főként az adaptációs és mitigációs célok, a szemléletformálás és a különböző társadalmi csoportokkal való hatékony kommunikáció lehetőségeiről fejtették ki véleményüket a résztvevők.

2022. június 7-én, a Belvárosi Nőklubban hasonló témában újabb konferenciára kerül majd sor.

A projektről bővebb információt a www.salgotarjan.hu oldalon olvashatnak.

Pályázati felhívás (gazdálkodási referens)

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § alapján pályázatot hirdet Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
GAZDÁLKODÁSI REFERENS
munkakör betöltésére.

A részletes pályázati kiírás letölthető az Önkormányzat->Pályázatok oldalról.

Tájékoztató

Tájékoztatjuk a szolgáltatást igénybe vevő városlakókat, hogy a Salgótarján 10. sz. posta (Ybl Miklós út 63.) nyitva tartása 2022. június 1. napjától az alábbiak szerint módosul:

Hétfő-kedd-csütörtök: 10.00-14.00, 14.30-17.30.
Szerda-péntek: 07.00-12.00, 12.30-14.30.
Szombat-vasárnap: ZÁRVA