Kulturális programok a költészet napján

Országszerte színes programokkal, felolvasásokkal, zenével, könyvbemutatókkal és más kulturális rendezvényekkel ünnepelték a magyar költészet napját április 11-én, József Attila születésének évfordulóján. Salgótarjánban a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban irodalmi műsort hallgathattak meg az érdeklődők, amelyben a Zenthe Ferenc Színház művészeinek előadásában József Attila versei hangzottak el.

Nagy Mónika, a könyvtár igazgató-helyettese szerint bár napjainkban nehéz a versekről beszélni, ezek az alkotások mégis sokat segíthetnek mind örömteli, mind nehéz pillanataink megélésében. A fiatalokhoz szólva azt javasolta, hogy olvassanak minél többet akár könyvekből, akár az interneten megkeresve a legszebb verseket vagy azokat, amelyek a világot is képesek voltak megváltoztatni.

Dániel Zoltán alpolgármester örömét fejezte ki, hogy városunkban évről évre sokan részt vesznek a költészet napjának rendezvényein. Az alpolgármester szerint a tény, hogy a költészetnek ünnepe, a jó versnek pedig tisztelete és megbecsülése van hazánkban reményt ad arra, hogy még húsz év múlva is lesz mit ünnepeli ezen a napon.
Az alpolgármester szerint a versek olyan élményt nyújtanak, amelyek akár egy egész életre meghatározó erővel bírnak. „A legtöbb embernek van kedvenc verse, ami kézen fogva vezeti élete során és segít eligazodni az érzelmek és a világ dolgaiban” – fogalmazott Dániel Zoltán.

A művelődési központban József Attila domborművénél, a Fő téren pedig Radnóti Miklós szobránál helyeztek el virágokat minden magyar költő tiszteletére.

FacebookWhatsAppTwitterEmail