Felhívás

Az alábbiakban Nógrád Megye Önkormányzatának felhívást közöljük:

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke felhívása:

Az Európai Unióban mintegy 340 történelmi kisebbség él, melyek közül egyik a hazánk politikai államhatárain kívül rekedt, és így kisebbséggé vált magyar lakosság.

Az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója az őshonos kisebbségek védelmét szavatoló törvénycsomag megalkotását tűzte ki célul annak érdekében, hogy Európa szerte ezen kisebbségek jogai megerősítésre kerüljenek, betartása ellenőrizhető, megszegése szankcionálható legyen. Ez hazánk lakossága számára kiemelkedő jelentőséggel bír, hiszem az államhatárainkon túlra, idegen nemzetestbe került – így már kisebbségként élő – magyar nemzeti identitásának megőrzését is erősíti céljain keresztül. A javaslat a szabad anyanyelv és szimbólum használatra, egyenlő bánásmódra a kisebbség és többség között, nemzeti kultúra és hagyományok támogatására, európai uniós jogvédelemre a kisebbségek számára, anyanyelvű sportközvetítésekre, országhatároktól független kulturális tartalmak biztosítására terjed ki.

A törvénycsomag-alkotás első feltétele egymillió aláírás gyűjtése, melyre elektronikusan, interneten keresztül is lehetőség van az alábbi elérhetőségeken:
http://www.minority-safepack.eu/

Az aláírásra 2018. március 4-ig van lehetőség.

FacebookWhatsAppTwitterEmail