Újra szolgálatban az iskolarendőrök

Fokozott óvatosságra kéri az autóvezetőket a rendőrség az iskolák környékén. A tanévkezdéssel együtt az iskolák környékén megnövekedett a forgalom és a szünidőhöz képest városszerte is nagyobb az önállóan közlekedő gyermekek száma. A rendőrség és a polgárőrség ezért a szokásos módon, a reggeli és délutáni órákban az iskolák környékén kiemelt jelenléttel segíti a balesetmentes közlekedést.

Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a városi televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy az iskoláknál szolgálatot teljesítő rendőrök szükség szerint irányítják a forgalmat, felügyelik a várakozási és megállási tilalom alatt lévő területeket és ellenőrzik az életkornak megfelelő gyerekülések, biztonsági övek használatát is.

Az iskolarendőr program 2008-ban indult és a kiemelt időszakokban végzett közlekedésbiztonsági tevékenységen túl a tanév során a rendőrök rendszeres kapcsolatot tartanak a tanintézmények vezetőivel, a szülőkkel és a diákokkal is, rendszeresen folytatnak ismeretterjesztést az iskolákban és a gyermekeknek szervezett közösségi rendezvényeken.

(Fotó: police.hu)