Elismerés a legjobb diákoknak és tanáraiknak

Az országos tanulmányi versenyeken kiemelkedő eredményt elérő diákokat, csoportokat és felkészítő tanáraikat részesítette elismerésben Salgótarján önkormányzata. Június 14-én a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodában megtartott díjátadón húsz tanuló kapott Salgótarján ifjú tehetsége díjat, hatan vehették át az oklevelet Salgótarján ifjú művésztehetsége kategóriában és húsz, a tehetséggongozásban kiváló munkát végző salgótarjáni pedagógus kapott oklevelet a várostól.

Fekete Zsolt gratulált a díjazottaknak és megköszönte a pedagógusok munkáját. A polgármester ünnepi beszédében úgy fogalmazott, a városunknak voltak és vannak kiváló szakemberei, nagyszerű művészei, akik dicsőséget hoztak és hoznak Salgótarjánnak. Hiszem, hogy az itt jelenlévő pedagógusok és tanítványaik is az ő nyomdokaikon járnak és valóságos teljesítményt hoznak létre. Szeretném, ha a valóságos teljesítményt létrehozók válnának valóban irányadóvá, nem a leghangosabbak, hanem a legjobban teljesítők. Ehhez kívánok sok sikert és további eredményes munkát!

Az ünnepségen kihirdették a “Városunk húsz év múlva” című esszéíró pályázat eredményeit is. A Salgótarján várossá nyilvánításának 95. évfordulója alkalmából meghirdetett pályázatra 18 írás készült, az alkotókat oklevéllel és különdíjakkal jutalmazták.