Virágosítási akció a Beszterce lakótelepen

Az utóbbi évekhez hasonlóan virágosítási akciót tartottak a Beszterce téren június 14-én. A Salgótarjáni Foglalkoztatási Nonprofit Kft. munkatársainak segítségével a Gyermekkert Tagóvoda óvodásai új virágokat ültettek az 2015-ben kialakított közösségi virágoskertekbe. A munkába ez alkalommal is csatlakozhatott bárki, aki kedvet érzett a lakótelepi kertészkedéshez.

Molnár Károly önkormányzati képviselő elmondta, hogy a kezdeményezésnek több célja is van. Az akció egyrészt felhívja a figyelmet arra, hogy lakókörnyezetünk gondozása közös érdekünk és ez egy olyan közösségi tevékenység, amelyben bárki, életkortól függetlenül részt tud vállalni. Másrészt a kezdeményezésnek megfogalmazott célja a kisgyermekek környezettudatosságra nevelése is. A kiültetett virágokat az óvodások ápolják, gondoskodnak róluk.

A Beszterce tér teljes felújítása a tervek szerint 2018. tavaszán kezdődik. Ennek előkészítés során, a lakossági igények felméréséhez több alkalommal tartottak fórumokat, ahol a lakótelepen élők az önkormányzat képviselőivel és a munkálatokat előkészítő szakemberekkel oszthatták meg elképzeléseiket, javaslataikat. Molnár Károly a visszajelzéseket összefoglalva kiemelte, hogy a tér környékének lakói elvárásként fogalmazták meg, hogy a Beszterce tér platánfái maradjanak meg és ehhez ő maga is ragaszkodott a tervek előkészítésénél. Jövőre a téren a jelenleginél több zöld felületet fognak kialakítani, az utóbbi évek kedvező tapasztalatai alapján a lakótelep más részein pedig további közösségi kiskerteket is létrehoznak.

FacebookWhatsAppTwitterEmail