Új fiókkönyvtár a Beszterce lakótelepen

Új fiókkönyvtárat avattak a Beszterce lakótelepen június 9-én az Ünnepi Könyvhét keretében. A Sebaji út egyik lakóházának földszinti helyiségében alakították ki a Balassi Bálint Megyei Könyvtár megújult városrészi részlegét, ahol mostantól könyvek, hangoskönyvek, gyermekkönyvek, folyóiratok és játékok várják a látogatókat.

A megnyitón részt vett Dániel Zoltán alpolgármester, aki röviden elmondta, hogy az iskolák működésének és fenntartásának megváltozott körülményei miatt kellett a korábban a besztercei iskolában működő fiókkönyvtárnak új helyet kellett találni. Az alpolgármester megköszönte a Balassi Bálint Megyei Könyvtár szakembereinek, a lakóházban élőknek és az új helyiség kialakításában résztvevő civileknek, hogy hozzájárultak és segítséget nyújtottak az igényes, új könyvtári, közösségi tér létrehozásához.

Molnár Éva, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár igazgatója avató beszédében beszámolt a helyiség kialakításának részleteiről és bemutatta az új fiókkönyvtár tiszteletbeli könyvtárosát Stark Lászlónét, valamint szólt az idei Ünnepi Könyvhét eseményeiről is. Az igazgatónő meggyőződése szerint a könyvek, a könyvtáros az olvasók együtt, közösen teszik a helyet igazi könyvtárrá, így a könyvtárosok szakmai segítségéről biztosítva arra biztatta a lakótelepen élőket, hogy vegyék használatba az új helyet.

Az új besztercei fiókkönyvtár a Sebaji út 12. alatt található, szerdán és csütörtökön 17.00 és 19.00 óra között várja az olvasókat. Beiratkozási díj nincs, de kikölcsönzött könyveket regisztrálják. A fiókkönyvtárban nem felelhető könyveket igény szerint a központi könyvtárból biztosítják az olvasóknak.

A városi önkormányzat fenntartásában működő Balassi Bálint Megyei Könyvtárnak Salgótarjánban a besztercei részlegén kívül Forgách telepen, Rónafaluban, Salgóbányán, Somoskőn és Zagyvarónán is működnek fiókkönyvtárai. Az intézmény olvasásnépszerűsítő, kultúraközvetítő, ismeretterjesztő tevékenysége mellett rendszeresen szervez szabadidős rendezvényeket, aktívan alakítva Salgótarján közművelődését és a város közösségi életét.

FacebookWhatsAppTwitterEmail