Kezdődik a Tarjáni Tavasz

A József Attila Művelődési és Konferencia Központ átadásának ötvenedik évfordulóján, április 4-én kezdődik a Tarjáni Tavasz rendezvénysorozat.

A fél évszázados jubileum alkalmából a Fő téren időkapszulát helyeznek el és ötven galambot röptetnek fel a szervezők. Szintén hétfőn kerül megrendezésre a Salgótarjánból Elszármazott Művészek Fesztiválja. A műsorban olyan országosan és nemzetközi szinten is elismert művészek lépnek fel, akik Salgótarjánban kezdték pályájukat és szinte kivétel nélkül a József Attila Művelődési Központban léptek fel először a „világot jelentő deszkákra”. Az estre többek között hazatér Pándy Piroska, Szorcsik Viktória, Becze Szilvia, Alapi István, Pindroch Csaba és Szolnoki Péter.

A két hónapos rendezvénysorozat további kiemelkedő rendezvényei az április 11-ei ExperiDance produkció, a 23-án megrendezésre kerülő koszorúzással és emlékfutással egybekötött Zenthe Ferenc Emléknap Salgóbányán. A salgótarjáni rászoruló gyerekekért idén jótékonysági koncertet is szerveznek (április 9.) a Tarjáni Tavasz keretein belül, illetve megrendezik a Palóc Hagyományok Családi Napját (május 14.) is felvidéki résztvevőkkel. A 32 éves múltra visszatekintő Nemzetközi Dixieland Fesztiválon május 6. és 8. között többek között a Front Band, a Molnár Dixieland Band és Berki Tamás lép színpadra. A városunk legnagyobb művelődési központjának és Salgótarján kulturális életének elmúlt ötven évét pedig több kiállítás is megidézi az elkövetkező két hónapban.

A részletes program helyszínekkel, időpontokkal és további részletekkel megtalálható a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. honlapján.

FacebookWhatsAppTwitterEmail