Új minibölcsődéje van Salgótarjánnak

2019. február 28-án zárult a Széchenyi 2020 keretében végrehajtott, európai uniós finanszírozású projekt, melynek keretében a Mackóvár Központi Óvoda épületében egy kétcsoportos, 16 férőhelyes minibölcsőde került kialakításra. A projekt EU-s forrásból finanszírozott nem visszatérítendő támogatása 77,28 millió Ft volt.

A Mackóvár Központi Óvoda – a város legnagyobb óvodai létesítménye – Salgótarján városközpontjában helyezkedik el. A belső helyiségek kihasználtságának racionalizálásával az épület északi végében, egy 21. századi igényeket kielégítő bölcsődei ellátást nyújtó, úgynevezett minibölcsődét alakított ki Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata. A kétcsoportos létesítményben a csoportszobák mellett gyermekmosdókat, átadó helyiséget, nevelői szobát, tálalókonyhát, akadálymentes mosdót, babakocsitárolót és egy mosókonyhát alakítottak ki. Az épületrész a kisgyermekek biztonsága érdekében új, a követelményeknek megfelelő kerítést is kapott. A megfelelő bölcsődei ellátás biztosítása érdekében a projekt keretében egy nagyobb volumenű eszközbeszerzés is megvalósult, mely során az épület bútorzata, elektronikai berendezések, konyhai felszerelések, játékok és textíliák kerültek beszerzésre közel nyolcmillió forint értékben. A projekttel egy időben egy másik EU-s finanszírozású TOP-forrásból az egész Mackóvár Központi Óvoda épületén energetikai beruházást hajtott végre az Önkormányzat, mely a minibölcsőde szárnyát is érintette.

A projekt legfőbb célja egy olyan minibölcsőde kialakítása volt, mely infrastrukturálisan megfelel az itt gondozott gyermekek életkori sajátosságainak, megfelelő felszereléssel és személyzeti állománnyal rendelkezik. A bölcsőde megépítésével a várólistán szereplő családok gyermekei, illetve a még nem óvodáskorú, de már óvodába íratott gyermekek elhelyezést nyernek, a szülők megkezdhetik munkatevékenységüket, amely előnyösen befolyásolhatja az anyagi helyzetüket, a megélhetést. A beíratott bölcsődés gyermek napközbeni ellátása megoldott lett, a családok aktív részt vállalhatnak a közéletben, visszatérhetnek a munkaerőpiacra.

A projekt sajtóközleményének letöltéséhez kattintson ide (pdf).

FacebookWhatsAppTwitterEmail