Pályázat mikro– és kisvállalkozások önkormányzati támogatására

Nógrád megye, valamint Salgótarján városa gazdasági teljesítményét, illetve fejlettségét tekintve a legnehezebb helyzetben lévő megyék, illetve megyeszékhelyek közé tartozik.
A helyi gazdaság fejlesztése, megerősítése érdekében az Önkormányzat fontos célnak tekinti a helyi mikro- és kisvállalkozások (továbbiakban: mkv) fejlesztését, támogatását.

Mindezt az Önkormányzat a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (és országos hálózata) által működtetett Mikrohitel program segítségével, ahhoz kapcsolódóan kívánja megvalósítani.
Ennek keretében az Önkormányzat a Nógrád Megyei Regionális vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal (továbbiakban: Alapítvány) együttműködési megállapodást kötött.

A pályázat célja a Mikrohitel program terméktájékoztatójában részletesen bemutatott hitelkonstrukció keretében az azt igénybe vevő mkv-k részére a kamatmentes hitel igénybevétele lehetőségének Önkormányzat általi biztosítása olyan formában, hogy az egyébként a hitelt igénybe vevő mkv helyett a kamatfizetési kötelezettséget az Önkormányzat teljesíti az Alapítvány felé.

Az Önkormányzat által nyújtott kamattámogatás hozzájárul a mkv-k piaci helyzetének megerősítéséhez, az mkv-k fejlesztését szolgáló hitelfelvétel megkönnyítéséhez, ezáltal a helyi gazdaság megerősítéséhez.

A részletes pályázati felhívás és adatlap letölthető az
Önkormányzat->Pályázatok oldalról.

FacebookWhatsAppTwitterEmail