Mobil térfigyelő kamerákat kapott az önkormányzat

Egyszerűen telepíthető, könnyen elrejthető és egy feltöltéssel akár több hétig is működő kamerákat kapott Salgótarján a városban működő egyik biztonságtechnikai vállalkozástól a Salgótarján Közbiztonságáért Közalapítvány közreműködésével. Az átadásra november 7-én a Városházán került sor.

A Nádasdi Elektro Kft. már korábban is tervezett és épített ki térfigyelő rendszert a városban. A közterületeken elhelyezett új kamerák elsősorban a bűnmegelőzést, a közterületi rongálások elkövetőinek könnyebb beazonosítását fogják segíteni, de természetesen a vadkárok megelőzésében is szerepet kapnak, hiszen az éjjel-nappal működő és mobiltelefonos adatkapcsolattal elérhető eszközökkel egyszerűbben felmérhető lesz a városban előforduló vadállomány nagysága, a jellemző vonulási útvonalaik és a gyakori előfordulási helyeik.

Fekete Zsolt polgármester köszönetet mondott a most kapott négy kameráért és reményét fejezte ki, hogy a köztéri és játszótéri rongálások, az illegális szemétlerakások, a falfirkálások visszaszorításában komoly segítséget fognak jelenteni az eszközök. A polgármester elmondta, hogy a felvételeket a jogszabályokban meghatározott módon fogja kezelni az önkormányzat.

A hamarosan beüzemelésre kerülő új kamerákkal együtt Salgótarjánban az év végéig már 53 térfigyelő kamera fog egyidejűleg működni.

FacebookWhatsAppTwitterEmail