Tájékoztató a Beszterce tér felújításáról

2018. május 7-én megkezdődnek a Beszterce tér felújítási munkái. Az építési munkaterület a közbeszerzési eljárás nyerteseként a vállalkozó BDF Bodnár Daru – Földmunka Kft. részére átadásra került, a munkálatok 2018. október végéig tartanak. A Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló projekt költsége: bruttó 449.999.949 Ft.

A felújítás kapcsán új térszerkezettel megújulnak a térburkolatok és a zöldfelületek a kapcsolódó csapadékvíz elvezető létesítményekkel együtt. Új köz és díszvilágítás létesül, új utcabútorok kerülnek kihelyezésre. Geológiai kőzetbemutató és biológiai bemutató ösvény kerül kialakításra, új játszótér készül és szabadtéri fitnesz eszközök telepítésére is sor kerül. A munkálatok először a téren, majd június második felétől a Gyermekkert úti gyalogos sétányon is elkezdődnek. A vállalkozó a munkaterület elkerítésével, majd feltárásokkal és közműkiváltásokkal kezdi a munkát.

A tér felújításán túl az ÉMÁSZ beruházásában az elektromos hálózat rekonstrukciójára, valamint a Salgó Vagyon Kft. beruházásában távfűtési vezeték építésére is sor kerül.

A munkavégzés forgalomkorlátozással jár, ami főleg a gyalogos forgalmat és a tér körül lévő intézmények, létesítmények megközelítését érinti.

Az esetleges kellemetlenségekért az önkormányzat és a kivitelező a közlekedők, valamint a lakótelepi lakók megértését és türelmét kéri.

FacebookWhatsAppTwitterEmail