Szeretetnap

A szemerkélő eső sem vette el a kedvét az ovisoknak, akik pénteken a város Fő terén „szeretetmorzsák elhintésével”, közös énekléssel és körjátékokkal megnyitották a salgótarjáni Szeretetnapot. A minden korosztályt megszólító rendezvényt az idén 25 éves Sréter Ferenc Népfőiskolai Egyesület 2008-tól minden évben megszervezi. A vidám megnyitó eseményeibe bárki bekapcsolódhatott, ez alkalommal így tett Salgótarján polgármestere is.
Szintén a hagyományoknak megfelelően óvodások és iskolások rajzaiból nyílt tárlat a művelődési központ klubtermében, majd délután az idősebb korosztály számára szervezett előadások és kulturális programok zajlottak.
Pántya Anita, a Sréter Ferenc Népfőiskolai Egyesület elnöke a városi televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy a Szeretetnap üzenetét a mottónak választott „Szeresd a gyermeket! A lét napfénye ő…” idézet foglalja össze legjobban, hiszen elsősorban a kicsiknek kell átadni, hogy a szeretetre építve lehet a jövőt építeni. Régebben a különböző generációk együtt éltek és ismerték egymást az emberek, a hagyományok és értékek átadása természetesen tudott működni, de ez ma már nincs így. Ezért tartják fontosnak, hogy rendszeresen szervezzenek a különböző korosztályokat egymáshoz közelebb hozó programokat a városban.

FacebookWhatsAppTwitterEmail