Magyar Tudomány Ünnepe

Salgótarján idén ismét csatlakozott a Magyar Tudomány Ünnepének országos rendezvénysorozatához, amelynek kiemelt témája és mottója ez alkalommal az emberközpontú tudomány volt. Az országszerte megtartott előadások, konferenciák az orvosi diagnosztika, a biogazdálkodás, az emberek és gépek közötti kommunikáció, valamint a tudomány jövője témáit dolgozták fel.

A salgótarjáni program egyben a Pegasus élményközpont nyitórendezvényéhez is csatlakozott. A megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat kezdeményezésére a város önkormányzata egy épültet ajánlott fel az egyesületnek, ahol pályázati fejlesztési források felhasználásával innovatív módszerekre épülő ismeretterjesztést fognak végezni, új szolgáltatásokat honosítva meg városunkban. Többek között az élményközpont a tudományok világára nyitott, fiatal tehetségek felkutatását és támogatását is szolgálni fogja. Dániel Zoltán alpolgármester örömét fejezte ki a kezdeményezéssel kapcsolatosan. Köszöntőjében elmondta, hogy véleménye szerint városunkban pontosan ilyen összefogásra van szükség az önkormányzat, a piaci szereplők és a civil szervezetek között.

A nyitórendezvényen sor került az Ezertudás- Fája Alapítvány díjainak átadására is, amellyel a természettudományok területén kimagasló eredményeket elérő diákok és tanáraik munkáját ismeri el a szervezet.

FacebookWhatsAppTwitterEmail