A szociális munkásokat köszöntötték

A Szociális Munka Napja alkalmából köszöntötték november 10-én térségünk szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások területén dolgozó szakembereit.

Ünnepi beszédében elismeréssel és köszönettel fordult a megjelentekhez Huszár Máté alpolgármester, aki elmondta, a világnap jó alkalom arra, hogy ráirányítsa a társadalom figyelmét azokra, akik rászoruló embertársaink szolgálatát választották hivatásuknak, az egyik legbensőségesebb, legemberibb hivatást és akik a születéstől az elmúlásig minden fontos pillanatnál jelen vannak gondozottaik életében.

Az alpolgármester arról is beszélt, hogy fontosnak tartaná, ha a közösségvállalás és felelősségvállalás mindenkitől elvárható lenne. Úgy fogalmazott: talán a mai nap legfontosabb üzenete tükröt mutatni a társadalomnak és kibillenteni a közöny kényelméből. Szembesíteni az embereket, hogy a szolidaritás mindannyiunk feladata és nem csupán a szakembereké, hiszen mindenki tehet valamit ott, ahol él. Nem kell sok: egy kis odafigyelés, egy kedves szó, egy adag étel, egy segítő kéz.

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 1997 óta köszönti a szociális munka területén dolgozókat. Az önkormányzat valamennyi szociális feladatát a Salgótarján és Térsége Önkormányzatainak Társulása szervezeti keretei között biztosítja, ezért az ágazat dolgozóit városunk a tagönkormányzatokkal együtt köszönti.

Idén tízen vettek át egyéni szakmai elismerést:
Molnár Péterné Marika, a Százszorszép Bölcsőde kisgyermeknevelője
Batta Andrea, a Család- és Gyermekjóléti Központ esetmenedzsere
Janosek Judit, a Család- és Gyermekjólét Szolgálat családsegítője és települési jelzőrendszeri felelőse
Andáné Hidasi Anita, a Család- és Gyermekjóléti Központ szociális asszisztense
Váradi Lászlóné, a Család- és Gyermekjóléti Központ szociális asszisztense
Kronovetter Istvánné, az Aranykor Idősek Klubja dolgozója
Csikósné Berki Andrea, az idős emberek teljes körű, személyre-szabott ápolást biztosító gondozója
Angyal Istvánné, gondozónő
Nagyné Utasi Éva, szociális gondozó
Csorvásiné Juhász Erika, a házi segítségnyújtás területén tevékenykedő gondozónő

Szakmai díjat kapott továbbá a Félsziget Napközi-és Lakóotthon teljes kollektívája (Mákos Margitta, Sejbenné Sànta Magdolna, Némedi Jenőné, Tomka Marianna, Vidàk Andrea, Zolnai Katalin, Kunné Nagy Judit, Hollóné Volom Andrea, Rakonczai Attiláné).

A József Attila Művelődési Központban megtartott ünnepi rendezvényt az Ifjú Nógrád Táncegyüttes műsora színesítette.

FacebookWhatsAppTwitterEmail