Tűzoltók lépcsőfutó versenye

18 emelet, 20 kg-os védőfelszerelésben, légzőmaszkban – átlagosan 150 másodperc alatt. Ilyen sebességgel lépcsőztek fel a tűzoltók a Garzon-ház legfelső szintjére a szeptember 20-án megrendezett lépcsőfutó versenyen.

Idén már hetedik alkalommal érkeztek a lánglovagok megyénk különböző településeiről, Pásztóról, Balassagyarmatról, Szécsényből, Bercelről és Bátonyterenyéről, hogy összemérjék erejüket. Angyal Eszter, a katasztrófavédelem helyi szóvivője a versenyről elmondta, hogy a tűzoltók célja itt nem csupán a bizonyítás volt önmaguk és a társak előtt, hanem a rendszeres erőpróbát a valós vészhelyzetek gyakorlásának is szánják. Szerencsére ritkán, de mégis előfordulhat, hogy ilyen magasan lévő emeleteken kell beavatkozniuk a tűzoltóknak és erre nekik mindig készen kell állni.

Az idei versenyt Dénes Gábor salgótarjáni tűzoltó zászlós nyerte 2:24 idővel, ő a 35 év alattiak kategóriájában indult. A 35 év felettiek között Horváth Mihály rétsági főtörzsőrmester teljesített a legjobban, 2:45-es idővel. Minden versenyző elismerésben részesült, a legjobbak az országos versenyen képviselték Nógrád megyét szeptember 23-án.

FacebookWhatsAppTwitterEmail