Felhívás

(Az Otthon Segítünk Alapítvány felhívása.)

Indul a Salgótarjáni Otthon Segítünk Helyi Szolgálat!

Ismerősek Ön számára ezek az élethelyzetek?
„Két kisgyermek édesanyja vagyok. Több okból is szívesen fogadnám segítségüket. Az egyik a lakás rendben tartása lenne, a másik oka, hogy nagyon egyedül maradtam. Jó lenne időnként napközben személyesen is beszélgetni valakivel és nem csak telefonon.”
„Egyedül nevelem az 1 éves gyermekem, s az lenne számomra a legnagyobb segítség, ha valaki 1 órácskára, a lakásban játszana a kisfiammal, hogy én tudjak pl. ablakot pucolni, vasalni.”
„Jelenleg 3 kiskorú gyermekem van, és most várom negyedik gyermekem érkezését. Mivel nagyszülők nincsenek sürgősen szeretnék kérni egy önkéntes segítő kezet, aki tudna segíteni!”
„Kedves Otthon Segítünk Alapítvány! Pár hónapos gyermekem neveléséhez szeretnék segítséget kérni betegség miatt. Szülés utáni depresszióval, kimerüléssel küzdök. Gyógyszereket szedek, a nevelésben, háztartás vezetésében lenne szükségem egy segítőre.”
„Két kicsi gyerekem van, egyedül nevelem őket. Apukájuk külföldön dolgozik, keveset van velünk. Idős anyukámat is én gondozom, nincs segítségem. Nagyon nehéz egyedül.”
„Két kisgyermekem van, egyik autista, a másik normál fejlődésű. Nehezen tudom megszervezni a sok tennivalóm, szükségem volna támogatásra, segítségre.”

Ilyen és hasonló kérésekkel fordulnak a segítséget kérő családok a 16 éve működő Otthon Segítünk Alapítvány helyi szolgálatait vezető önkéntes koordinátorokhoz.
Segítő szolgálatunk olyan szülői tapasztalattal rendelkező, felkészített önkéntesekkel nyújt támaszt a kisgyermekes családoknak, akik ingyenesen, heti rendszerességgel, átlagosan 3-6 hónapig segítenek a családok otthonában. Célunk a családi és szülői kompetenciák megerősítése, támogatás a harmonikus családi élet kialakításában. Tapasztalat, gyakorlati segítségnyújtás mellett lelkileg erősítjük az otthon lévő szülőt. Önkénteseink hasznosnak érzik magukat, mentális egészségük, életminőségük javul, egy aktív, az élethosszig tartó tanulást, a szülői tapasztalatokat értékelő, és a segítőmunkát elismerő közösség tagjai lesznek.

Jelenleg 22 helyi szolgálatunkban 290 felkészített önkéntes dolgozik. Az EFOP 1.3.5. „Generációk egymás között – önkéntes helyi közösségek a családok szolgálatában” c. nyertes pályázatunk segítségével most minden kelet-magyarországi megyeszékhelyen, így Salgótarjánban is lehetőségünk van arra, hogy elindítsuk önkéntes családsegítő szolgálatunkat, támogassuk a kisgyermekes családokat.

A helyi szolgálatok vezetését, az önkéntesek munkáját a helyi önkéntes koordinátor irányítja. Keressük azokat a helyi szolgálatot kialakító, működtető önkéntes koordinátorokat, szülői tapasztalattal rendelkező salgótarjáni lakosokat, akik vállalják a 120 órás budapesti felkészítést, melynek költségeit a nyertes pályázat segítségével az Alapítvány fizeti. Kérjük, ha úgy érzi szívesen fordítaná idejét, szeretetét önzetlen segítségnyújtásra, egy aktív önkéntes közösség vezetésére jelentkezzen az Otthon Segítünk Alapítványnál a 061/365-1436 telefonszámon, vagy az otthonsegitunk@webdream.hu email címen.