Tájékoztató a Karancs-Bányász út felújításáról

Július első felében a – közműegyeztetések előrehaladásának függvényében – megkezdődnek az 1,5 milliárd Ft-os állami támogatásból finanszírozott Karancs út – Bányász út felújítási munkái. Az építési munkaterület a közbeszerzési eljárás nyerteseként a vállalkozó FORT-BAU THERM Kft. részére átadásra került, a munkálatok 2018. június elejéig tartanak.

A felújítás kapcsán megújulnak az út és járdaburkolatok, parkolósáv készül, a Bányász úton új járda is kialakításra kerül. Rendeződik az utak csapadékvíz elvezetése, a Karancs úti csapadékcsatorna elbontásra kerül, helyette új készül. Az elavult ivóvíz vezetékek a bekötő vezetékekkel együtt szintén elbontásra kerülnek, helyettük új készül. A hiányzó szennyvíz bekötő vezetékek közterületen az ingatlanhatárig kiépítésre kerülnek. Az útfelújításhoz kapcsolódóan ÉMÁSZ beruházásban kábel és közvilágítás rekonstrukcióra is sor kerül.

A munkálatokat a kivitelező közműkiváltásokkal kezdi, majd azt követi a közlekedési felületek felújítása. A munkavégzés forgalomkorlátozással jár, a jelentősebb változásokról a kivitelező a lakókat előzetesen értesíteni fogja. Az esetleges kellemetlenségekért az önkormányzat és a kivitelező a közlekedők és a Karancs, Bányász úti lakók megértését és türelmét kéri.

FacebookWhatsAppTwitterEmail