Polgármesteri sajtótájékoztató

A miniszterelnöki látogatásról és a Modern Városok Programban kötött megállapodásról tartott sajtótájékoztatót Fekete Zsolt polgármester péntek délelőtt a Városházán.

A városvezető a részlétek ismertetése előtt szólt az együttműködési megállapodáshoz vezető munkáról, így arról a baloldali városvezetés által 2015-ben megkezdett folyamatról, amely során felmérték a város lakosságának igényeit. Egy évvel ezelőtt kezdték meg a fejlesztési terv teljes átdolgozását, és 2016. május 13-án megtörtént az első egyeztetés a város és a kormány között. A Modern Városok Program együttműködési megállapodásában végül testet öltő terv részleteit Salgótarján vezetése úgy állította össze, hogy a korszerűsítések, átalakítások a város kiadásait csökkentsék, a fejlesztések – kiemelten a turisztikai és gazdasági ágazatokban – bevételt generáljanak és minél nagyobb arányban újra hasznosuljanak a jelenleg üresen és kihasználatlanul álló állami és önkormányzati ingatlanok.

A polgármester szólt arról, hogy az előkészítési folyamat során néhány elem ugyan kikerült a programból, de a város több fejlesztési elképzeléséhez a kormány segítségével az eredetileg tervezettnél nagyobb források nyíltak meg.

A város az elmúlt közel három évtizedben önfenntartási, költségvetési kihívásokkal küzdött és ezidáig a befektetők sem mutattak érdeklődést Salgótarján iránt, ezért a kormánnyal folytatott egyeztetések során a város vezetése kormányzati segítséget, együttműködést kért a befektetők ide irányításához is, hogy új munkahelyek létesüljenek és növekedjenek a város adóbevételei is.

Fekete Zsolt részletesen beszélt a fejlesztési csomag egyes elemeiről, többek között a várost elkerülő négysávos útról, az egykori ipartelepek helyreállításáról és az új zöldmezős beruházásokhoz megszerezhető területekről, az új uszodáról és sport létesítményekről, valamint a városközpont átépítéséről is.

A polgármester kihangsúlyozta, nagyon örül, hogy ebben az időszakban lehet Salgótarján polgármestere és a város vezetőivel együtt elszánt a program mielőbbi végrehajtásában, ami az ütemezési feladatokkal a jövő héten már el is kezdődik.

FacebookWhatsAppTwitterEmail