Adótorony Salgó várának lábánál?

Szeretnénk a lakossággal tudatni, hogy Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata ELUTASÍTJA, hogy az adótornyot Salgótarján páratlan szépségű természeti környezetének elrondításával építsék meg!

Ide kattintva olvasható a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarján Járási Hivatalának közleménye.

Ehhez a közleményhez a következőket fűznénk hozzá:

A salgóbányai adótorony telepítésének ügye nem a salgótarjáni önkormányzat illetékessége, hanem a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivataláé. Az építést immár 21 napon keresztül a helyi lakosság véleményezheti.

Szeretnénk a lakossággal tudatni, hogy Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata ELUTASÍTJA, hogy az adótornyot Salgótarján páratlan szépségű természeti környezetének elrondításával építsék meg!
Kérjük tisztelettel az építtető céget és a járási hivatalt, hogy keressenek olyan alternatív lehetőséget a szolgáltatás bővítéséhez, amely nem rombolja Salgótarján természeti értékeit!
Egyúttal kérjük a lakosságot, minél több véleményt juttassanak el a járási hivatalhoz, hogy megakadályozzuk az ilyen formában történő telepítés engedélyezését!

Szükséges és jó a szolgáltatás bővítés, DE NEM ILYEN ÁRON!

„A Járási Hivatal felhívja az ügyben érintettek figyelmét, hogy a telepítés helyével kapcsolatos kizáró okokra, a környezeti hatásvizsgálat szükségességére, illetve a környezeti hatástanulmány tartalmára vonatkozóan a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályhoz észrevételt lehet tenni.”
Elérhetőségek: 0632 795-188, zoldhatosag@nograd.gov.hu

/ A közlemény előzménye: a Magyar Telekom Nyrt. Salgóbánya településrészen, Salgótarján közigazgatási területén egy 30 méter (kb. tíz emelet) magas mobiltelefon torony építését tervezi. A hivatalos engedélyeztetési folyamat március 2-án megkezdődött. A környék lakói és a városunk természeti szépségének megbontása miatt aggódó lokálpatrióták azonban határozottan ellenzik az adótorony megépítését. Az elektronikusan közzétett engedélyeztetési kérelem és mellékletei itt elérhetők: kattintson ide (nmkh.hu) /

FacebookWhatsAppTwitterEmail