Jótékonysági rendezvény nagycsaládosoknak

Az elmúlt héten az önkormányzat támogatásával és közreműködésével több karácsonyváró program került megrendezésre Salgótarjánban.

December 14-én nehéz körülmények élő nagycsaládosoknak szervezett adventi programot a Nagycsaládosok Nógrád Megyei Egyesülete. Helyi tehetségek adtak elő zenés, táncos műsort, a gyerekek pedig különböző vetélkedőkben vehettek részt. Jótékonysági játék- és ruhaosztás is kapcsolódott a SITI-ben megrendezett programhoz.

Szabó Mona, a nagycsaládos egyesület elnöke elmondta, hogy a rendezvénynek már több éves hagyománya van a városban, de az évzáró ünnepségen kívül az egyesület a mindennapokban is mindent megtesz a nehéz körülmények között élők támogatásáért. Az elmúlt két évben 350 családhoz tudott az egyesület eljuttatni bútorokat és nagyobb háztartási gépeket adományokból. A nagycsaládosokon kívül gyakran fordulnak segítségért hozzájuk idős emberek és gyermeküket egyedül nevelő szülők is.

Az eseményen részt vett Dániel Zoltán alpolgármester, aki méltatta a városban működő karitatív civil szervezeteket és elmondta, hogy az önkormányzat fontosnak tartja, hogy munkájukat aktívan, különböző módokon segítse a város vezetése.

FacebookWhatsAppTwitterEmail