Nők kékben

20160625_nok_kekben2

A salgótarjáni Abigél Közhasznú Egyesület – az Autisták Országos Szövetségének hálózati tagszervezeteként – a „Nők kékben” című országos kiállítás fotóanyagát mutatja be a József Attila Művelődési és Konferencia Központ üvegcsarnokában. A tárlaton öt nő – négy autista fiatalt nevelő gondozó anya és egy autista lány – mindennapjai ismerhetők meg. A kiállítás célja, hogy megmutassa: autista gyermek mellett is lehet teljes életet élni, erőt adva mindazoknak, akik autista vagy más fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek.

A kiállítás a megragadó, jó példák bemutatásával erősítheti az autizmussal érintett, nehezebb körülmények között élő családok, nők helyzetét, elfogadottságát és aktív társadalmi szerepvállalását, ugyanakkor felhívja a figyelmet mindazokra az értékekre és erősségekre, amelyekkel ezek a nők és családok hozzájárulnak a társadalom sokszínűségéhez.

A tárlat 2016. június 25-i megnyitóján Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket. Mondandójában kiemelte: „Külön öröm és büszkeség a salgótarjániak számára, hogy a szülők és gyermekeik bensőséges pillanatait a kiváló és méltán elismert salgótarjáni fotóriporter, Komka Péter képein keresztül ismerhetjük meg.

A kiállítást – mely június 29-ig látogatható – Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke nyitotta meg. Az ünnepségen közreműködött a salgótarjáni KÉK énekegyüttes.

FacebookWhatsAppTwitterEmail