Hirdetmény pályázati eljárásról

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 240/2015. (XII.17.) Öh. sz. határozatával döntött arról, hogy munkáltatói jogkörében eljárva, az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvény (a továbbiakban: Emtv.) 39. § (3) bekezdése alapján pályázatot írt ki a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. (3100 Salgótarján, Fő tér 5.; a továbbiakban: SKN Kft.) ügyvezetői munkakörének ellátására. A pályázat kiírását az indokolta, hogy a SKN Kft. ügyvezető igazgatójának, Simon Lajosnak megbízása 2016. június 30. napján lejár. A pályázati kiírásban megjelölt határidőre 3 db pályázati anyag érkezett, melyek benyújtói: Hajdú Györgyi, Kojnok Nándor és Simon Lajos.
Az Emtv. 39. § (6) bekezdésében előírtak szerint az ügyvezetői munkakörre kiírt pályázatok véleményezésére a munkáltatói jogkör gyakorlója szakmai bizottságot (a továbbiakban: Bizottság) kért fel.
A Bizottság tagjai

A Színházművészeti Bizottság delegált tagjai
1. Dr. Borsós Beáta igazgató – Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, Dunaújváros
2. Császár Angela színművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja
3. Topolánszky Tamás koreográfus, tánctagozat-vezető – Gárdonyi Géza Színház, Eger
4. Zigó Viktor gazdasági igazgató – Kolibri Színház Nonprofit Kft., Budapest

Az emberi erőforrások miniszterének képviseletében
5. Szedlacsek Emília főosztályvezető – Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság Közösségi Művelődési és Művészeti Főosztálya

A Színházi Dolgozók Szakszervezete – mint reprezentatív szakszervezet – képviseletében
6. Mihályi Győző elnök

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának – mint a munkáltatói jogkör gyakorlója – képviseletében
7. Kovács Zsolt települési képviselő, az Önkormányzat Közgyűlése Népjóléti Bizottságának elnöke
8. Dr. Bercsényi Lajos települési képviselő, az Önkormányzat Közgyűlése Népjóléti Bizottságának elnökhelyettese

A Bizottság a Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának (Salgótarján, Múzeum tér 1.) 116. tárgyalójában, 2016. március 11-én tartotta ülését a pályázók személyes meghallgatásával és a pályázatokban foglaltak elemzésével.

Az Emtv. 39. § (7) bekezdése alapján: „A szakmai bizottság üléséről és a szavazás eredményéről írásbeli jegyzőkönyv készül, amelynek a pályázatok értékelésére és a szavazás eredményére vonatkozó részét ismertetni kell a döntéshozóval, és a helyben szokásos módon közzé kell tenni.”

A Bizottság egyhangúan, 8 igen szavazattal támogatta Simon Lajos jelenlegi ügyvezető igazgató pályázatát és javasolja a döntéshozó testületnek, hogy Simon Lajost bízza meg a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetői teendőinek ellátásával.

A szakmai bizottság összefoglaló véleménye

Simon Lajos pályázata a nyilvántartásba vett előadó-művészeti szervezetként működő SKN Kft. és az általa főtevékenységként működtetett Zenthe Ferenc Színház művészeti arculata, a társulatépítés, az intézményszervezés, a marketingtevékenység és közönségkapcsolatok építésének koncepciója tekintetében egyaránt megalapozott, hitelesség jellemzi. A pályázat tartalmazza a pályázó a SKN Kft. hatályos közszolgáltatási szerződésében foglalt célok megvalósítására, gazdasági-üzemeltetési programjára vonatkozó szakmai terveit.

A Bizottság véleménye szerint Simon Lajos eddig végzett sikeres ügyvezető igazgatói tevékenysége garanciát jelent az elkövetkező évekre szóló ügyvezetői megbízására, a SKN Kft. „kiemelt előadó-művészeti szervezetté” való minősítésének elérésére, a salgótarjáni színjátszás hagyományainak, a hazai színművészeti életben betöltött szerepnek megőrzésére és jövőbeni megerősítésére.

A „Javaslat a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójával kapcsolatos döntések meghozatalára” című előterjesztést a Közgyűlés 2016. március 31-i ülésén tárgyalja.

FacebookWhatsAppTwitterEmail