Tájékoztató az építményadót érintő változásokról

Tisztelt Adózók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Salgótarján Megyei jogú Város Közgyűlésének 39/2015. (XI.27.) sz. önkormányzati rendelete értelmében, 2016. január 1. napjától módosultak az építményadó mértékei.

A változás adózóink számára nem jelent többlet adminisztrációt, adóbevallási kötelezettség továbbra is csak az adó alapjában bekövetkezett változások esetén állt fenn. Az építményadó első félévi összegét már az ez évben hatályos adómértékek alapján kell megfizetni, amelyről az Adóhatósági Iroda (a napokban kipostázott) határozattal értesíti Önöket. A befizetést a határozatban foglaltak szerint, a jogerőre emelkedést követő 15 napon belül kell teljesíteni.

Befizetéseiket az eddig is rendelkezésükre álló lehetőségeken kívül, teljesíthetik az Adóhatósági Irodán elhelyezett POS terminálokról, online bankkártyás befizetéssel, illetve a kipostázott csekkeken található QR kódok beolvasásával – okostelefon segítségével – amennyiben internetes vásárlásra alkalmas bankkártyával rendelkeznek.

Városunk működtetésének színvonala nagymértékben függ a helyi adó, ezen belül az építményadó befizetésétől, ezért mindannyiunk számára fontos az adófizetési kötelezettség határidőben történő teljesítése.

Tóthné dr. Kerekes Andrea sk.
jegyző

FacebookWhatsAppTwitterEmail