Sajtóközlemény

Salgótarján elfogadott klímastratégiáját ma újabb rendezvényen mutatták be a város nyilvánossága számára: az érdeklődők a klímastratégia megvalósítási lehetőségeiről egyeztettek a szakértőkkel a Belvárosi Nőklubban.

A Széchenyi 2020 program keretében Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 20 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a KEHOP-1.2.1-18-2019-00240 azonosítószámú, „Salgótarján Megyei Jogú Város helyi klímastratégiája” projektjét. A pályázat keretében elkészült és a Képviselőtestület által elfogadott klímastratégiai dokumentumot, valamint intézkedési tervet mutatták ma be a szakértők a helyi lakosság számára.

A Belvárosi Nőklubban megtartott rendezvényen a stratégiát kidolgozó szakértők részletesen ismertették a stratégia fejezeteit, beszámoltak a projekt részleteiről, felsorolva az eddigi eseményeket és az elért eredményeket. A társadalmi egyeztetés során a lakosság részéről érkező javaslatok is beépítésre kerültek a végső, a Közgyűlés elé terjesztett változatba.
A mai és a korábbi, az Önkormányzat Dísztermében és a Megyei Könyvtárban az önkormányzat munkatársai és a várost képviselő civil szervezetek részére megtartott hasonló konferenciákról a klímaprojektet kivitelező szakértői és szervezői munkacsoport vezetője, Dr. Forgó Gábor elmondta: a rendezvényeken elsősorban a helyi klímastratégia megvalósítási lehetőségei kerültek elemzésre, főként az adaptációs és mitigációs célok, a szemléletformálás, ezen túl pedig a különböző társadalmi csoportokkal való hatékony kommunikáció lehetőségeiről fejtették ki véleményüket a résztvevők.

A projektről bővebb információt a www.salgotarjan.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Molnár Péter irodavezető-helyettes
Telefon: +36 32 522-931
e-mail: molnar.peter@salgotarjan.hu

FacebookWhatsAppTwitterEmail