Sajtóközlemény

Salgótarján város hosszas társadalmi egyeztetésen megvitatott klímastratégiáját ma két rendezvényen is bemutatták: az önkormányzati munkatársak és a város civil szervezeteinek képviselői a klímastratégia megvalósítási lehetőségeiről egyeztettek a szakértőkkel.

Mint ismeretes, a Széchenyi 2020 program keretében Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 20 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a KEHOP-1.2.1-18-2019-00240 azonosítószámú, „Salgótarján Megyei Jogú Város helyi klímastratégiája” projektjét. A pályázat keretében elkészült és a Képviselőtestület elé terjesztendő klímastratégiai dokumentumot, valamint intézkedési tervet mutatták ma be a szakértők az önkormányzat munkatársai, a várost képviselő civil szervezetek, és a lakosság számára.

Az Önkormányzat Dísztermében és a Megyei Könyvtárban megtartott rendezvényeken a stratégiát kidolgozó szakértők részletesen ismertették a stratégia fejezeteit, beszámoltak a projekt részleteiről, felsorolva az eddigi eseményeket és az elért eredményeket. A társadalmi egyeztetés során a lakosság részéről érkező javaslatok is beépítésre kerültek a végső, Közgyűlés elé terjesztendő változatba. A konferenciákon a helyi klímastratégia megvalósítási lehetőségei kerültek elemzésre. Főként az adaptációs és mitigációs célok, a szemléletformálás és a különböző társadalmi csoportokkal való hatékony kommunikáció lehetőségeiről fejtették ki véleményüket a résztvevők.

2022. június 7-én, a Belvárosi Nőklubban hasonló témában újabb konferenciára kerül majd sor.

A projektről bővebb információt a www.salgotarjan.hu oldalon olvashatnak.

FacebookWhatsAppTwitterEmail