Polgármesteri közlemény

Fekete Zsolt polgármester közleménye:

GÉPI FELOLVASÁS

Tisztelt Salgótarjániak!

Bár hivatalos információt még én sem kaphatok, ezért hivatalos információt nem is oszthatok meg Önökkel, ugyanakkor a koronavírus-járvány súlyosan érinti városunkat.

Folyamatosan emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, valamint az átoltottság alacsonyabb az országos átlagnál. Huszonévesek kerülnek intenzív osztályra, és sokaknak az életéért küzdenek. Személyes példákkal talán jobban fel lehetne hívni a figyelmet a bajra: a polgármesteri hivatal két biztonsági őre került intenzív osztályra, akik korábban vírustagadók és oltásellenesek voltak. Szerencsére mindketten meggyógyultak, nekik innen is jobbulást kívánok.

Talán célravezetőbb lenne, ha őszintén beszélnének az illetékesek az egészségügy helyzetéről, a kórházi állapotokról, s akkor az emberek is óvatosabbak lennének, minimalizálható lenne a veszély!
Polgármesterként vezetői és emberi kötelességem is, hogy felhívjam a salgótarjániak figyelmét arra, vigyázzanak magukra, és vigyázzanak egymásra! Valamint vezetői és emberi kötelességem a jelenlegi helyzetben döntéseket hozni, és ajánlásokat tenni.

Így a holnapi naptól, azaz november 16-tól:

– Az önkormányzat intézményeinél, cégeinél és a polgármesteri hivatalban bevezetjük a KÖTELEZŐ MASZKVISELÉST A LÁTOGATÓK SZÁMÁRA. Ez érinti az ügyfélszolgálatokat, valamint érint minden közösségi eseményt, rendezvényt, amit önkormányzati intézmény vagy cég szervez, vagy helyiséget biztosít annak. Azaz kötelező lesz a maszkviselés: a József Attila Művelődési Központ, a Dornyay Béla Múzeum, a Zenthe Ferenc Színház, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár, a Bátki József Közösségi Ház, az Eresztvényi Látogatóközpont, a Geocsodák Háza, a Tarjáni Gyermektábor, a Civil- és Ifjúsági Központ (volt SITI) rendezvényein és egyéb látogatói számára. Kötelező lesz a maszkviselés: a Salgó Vagyon Kft., a VGÜ Kft., a Salgótarjáni Foglalkoztatási Kft., a Salgótarjáni Városfejlesztő és Turisztikai Kft., az Egészségügyi-Szociális Központ és a Költségvetési Intézmények Gazdasági Szolgálata ügyfelei és egyéb látogatói számára.

– Kötelező lesz a maszkviselés a piacon.

– Kötelező lesz a maszkviselés a zárt sportlétesítmények eseményein a látogatók számára: a Városi Sportcsarnokban és a Városi Tanuszodában. (A salgótarjáni óvodákban már egy hete kötelezővé tettük a maszkviselést, a hőmérséklet-mérést, illetve a gyermeket kizárólag egy hozzátartozó kísérheti.)

– Az önkormányzat intézményeinél, cégeinél és a polgármesteri hivatalban dolgozók számára a közös terekben szintén kötelezővé tesszük a szájmaszk viselését.

– Ugyan döntést nem hozhatok róla, de KÉREM A SALGÓTARJÁN TERÜLETÉN MŰKÖDŐ, ÜGYFÉL- ILLETVE VÁSÁRLÓI FORGALMAT BONYOLÍTÓ KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ EGYSÉGEKET, CÉGEKET, ÜZLETEKET, TEGYÉK KÖTELEZŐVÉ A SZÁJMASZK VISELÉSÉT AZ ÜGYFÉL-, VAGY VÁSÁRLÓTÉRBEN.

Kérek mindenkit, legyen körültekintő, vigyázzon saját magára, szeretteire, környezetére. Kérek mindenkit, aki nem adatta be magának a védőoltást, fontolja meg a koronavírus elleni vakcina felvételét!

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

FacebookWhatsAppTwitterEmail