Tovább épül a kerékpárút

Ez év októberében elkezdődnek a Salgótarján észak-déli irányú kerékpárút IV., befejező üteme kivitelezési munkái. Az építési munkaterület a közbeszerzési eljárás nyerteseként a vállalkozó Nordép Hungary Kft. részére átadásra került, a munkálatok 2022. szeptember végéig tartanak. A Fenntartható városi közlekedésfejlesztés megnevezésű, TOP-6.4.1-15-ST1-2016-0001 azonosító számú projekt keretében megvalósuló fejlesztés kivitelezési költsége: bruttó 327.940.286 Ft.

A kerékpárút a Füleki út Kékkői úti csatlakozásától a parkot érintve a Füleki út bal oldalán halad az erdészetig. Az erdészetnél keresztezi a Füleki utat, majd a Füleki út jobb oldalán halad a Camping útig. A Camping utat keresztezve halad tovább a tó és a 21-es sz. fkl.-i út közötti parkban a Gyerektáborhoz vezető útig. A kerékpárútról a Tarján vendéglő után az Ybl Miklós útra átkötés is készül. Elkészül 1727 m hosszú kerékpárút, egy új híd és áteresz épül, egy híd pedig átépítésre kerül. A beruházás kapcsán ivóvíz vezetékek rekonstrukciójára, valamint elektromos és hírközlési létesítmények kiváltására is sor kerül. A munkálatok feltárási munkákkal és közműkiváltásokkal indulnak.

A munkavégzés forgalomkorlátozással jár, az esetleges kellemetlenségekért az önkormányzat és a kivitelező a közlekedők, valamint a Füleki úti lakók megértését és türelmét kéri.

FacebookWhatsAppTwitterEmail