Ideiglenesen bezárták a Százszorszép Bölcsődét

A salgótarjáni Százszorszép Bölcsőde két nevelője is megfertőződött koronavírussal, emiatt elővigyázatosságból az egész intézményt bezárták november 24-én, kedden. Az épület november 29-ig lesz zárva, ezt követően fertőtlenítik, így előreláthatólag december 1-jén nyithatja meg újra kapuit a kisgyermekek előtt.

A salgótarjáni óvodák közül jelenleg egyik sincs zárva a koronavírus miatt. November 25-én, szerdán mindössze a beszterce-lakótelepi Gyermekkert Tagóvoda egyik csoportjában volt ideiglenes szünet a járvány kapcsán, de csütörtöktől már ők is újra mehetnek oviba.

Andóné Angyal Mária, a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője hangsúlyozta: nagyon vigyáznak, hogy minél kevesebb legyen a fertőzés, az óvodák dolgozói maszkban végzik munkájukat, és jelenleg értekezleteket sem tartanak, hogy az egyes csoportok óvónői se kerüljenek egymással kapcsolatba, külsősök pedig nem járnak az épületekbe.

Hétfőtől önkéntes alapon tesztelik az óvodai dolgozókat is. Ennek kapcsán az intézményvezető elmondta: a november 25-ig elvégzett tesztek mindegyike negatív lett.

A középiskolák az egész országban november 11. óta egységesen átálltak digitális oktatásra, míg az általános iskolákban egyelőre továbbra is a hagyományos tantermi munkarendben folyik az oktatás. Utóbbiak ettől abban az esetben térnek el, ha egy-egy intézményben felbukkan a koronavírus, de ilyenkor is csak az érintett osztályok állnak át ideiglenesen digitális oktatásra.

Salgótarjánban jelenleg egyedül a Kodály Zoltán Általános Iskolában vannak digitális oktatással érintett osztályok, igaz mindjárt több is: a november 23-ával kezdődő héten a teljes felső tagozaton, illetve három alsó tagozatos osztályban tanulnak ideiglenesen otthonról, interneten keresztül a diákok.

FacebookWhatsAppTwitterEmail