KSH közlemény

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2020. augusztus 31. és október 7. között mintegy 14 000 címet érintő próbafelvételt hajt végre a 2021. évi népszámlálás előkészítése érdekében. A próbafelvétel hazánk 72 településén egyszerre fog zajlani. A kijelölt települések között Salgótarján is szerepel. A felvétel Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma és megnevezése: 1755 Népszámlálási próbafelvétel.A Népszámlálás próbafelvétel kérdőívének első része a lakóhellyel és egyéb címekkel kapcsolatban fogalmaz meg kérdéseket. A kérdőív második részének kérdései arra irányulnak, hogy megismerjük, hogy az emberek mit gondolnak a népszámlálásról és az adatbiztonságról, illetve hogy milyen módon töltenék ki legszívesebben a népszámlálás kérdőívét.

A felvétel 2020. augusztus 31-tól október 07-ig tart. A felmérés első szakaszában 2020. augusztus 31-tól szeptember 6-ig van lehetőség a kérdőív interneten való kitöltésére, majd az ezt követő időszakban fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel azokat, akik személyesen szeretnének válaszolni. A válaszadás önkéntes.

Az interjús kikérdezésben résztvevők 500Ft értékű ajándékutalványt kapnak, az interneten válaszolók nyereményjátékon vehetnek részt, ahol értékes ajándékok kerülnek kisorolásra. A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közöljük.

A lakosság és az önkormányzat részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen adunk további felvilágosítást. Az adatgyűjtésről részletesebb információkat a www.ksh.hu/nepszamlalasproba aloldal nyújt tájékoztatást.

FacebookWhatsAppTwitterEmail