Polgármesteri közlemény

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármesterének közleménye:

Tisztelt Salgótarjániak!

A kijárási korlátozást a kormány városunkra nézve is megszünette azzal, hogy a 65 éven felüliek továbbra is a 9-12 óráig tartó idősávban látogathatják az üzleteket, míg a 65 éven aluliak ezen időszak előtt és után, kötelező a másfél méteres távolság megtartása, az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön kötelező a szájmaszk viselése, valamint a szabadidős sportok, a versenysportok edzései megtarthatóak. A helyi piacok esetében pedig a kormányétól eltérő szabályokról rendelkezhetünk.

Ennek függvényében itt Salgótarjánban az alábbiakról döntöttünk:

  • az elmúlt hetek vásárlói visszajelzései és a kereskedői kérések alapján a salgótarjáni piacot a 65 éven felüliek délelőtt 8 és 10 óra között látogathatják, a 65 éven aluliak pedig az ezen kívül eső időszakokban. A piac a holnapi napon már ennek megfelelően várja a vásárlókat.
  • Kérjük, hogy szájmaszkot a piacon is szíveskedjenek viselni!
  • Szerdától kinyit a sportcentrum, az ott lévő játszóteret viszont lezárjuk. A sportcentrumban szerdától lehet edzéseket tartani, illetve a terület nyitva áll a hobbisportolók előtt is. Sportrendezvényeket azonban továbbra sem lehet tartani. Itt szeretném megjegyezni, hogy szeretnénk mihamarabb elindítani a városi kispályás futball bajnokságot, de az érintettek megértését kérem, ezzel még várnunk kell egyelőre. Amint úgy látjuk, hogy nagy biztonsággal megkezdhető a bajnokság, jelezni fogjuk.
  • A városban a játszótereket továbbra is lezárva tartjuk.
  • Jövő hétfőtől megnyitjuk a Városi Sportcsarnokot a sportedzések előtt. Az ott edző sportegyesületekkel a fenntartó cég munkatársai a héten egyeztetnek a beosztásról, hogy az edzések között az öltözőket, a különböző helyiségeket megfelelően lehessen fertőtleníteni.
  • Mivel a kormány visszavonta az üzletek nyitva tartási idejére és látogatására vonatkozó korlátozásokat, az önkormányzati tulajdonú bérelt helyiségek esetében a kedvezményes bérleti díj május 11-től érvényét veszti.

Kérem, hogy továbbra is legyenek körültekintőek, a vírus terjedése nem állt meg. De kellő figyelemmel, óvatossággal továbbra is megőrizhetjük egészségünket!

Vigyázzunk egymásra!

FacebookWhatsAppTwitterEmail