Polgármesteri közlemény

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármesterének közleménye:

Tisztelt Salgótarjániak!

A mai kormányinfón elhangzottak szerint a kormány szombattól meghosszabbítja a kijárási korlátozást további egy hétre, a polgármesterek pedig hétvégente továbbra is maguk szabályozhatják a közterületek használatának szabályait, szigoríthatnak a korlátozásokon.

Mi itt Salgótarjánban a Húsvét hétvégére bevezetett szigorítást tartjuk fenn e hét szombatra és vasárnapra vonatkozóan, azaz:

  • Salgótarján közigazgatási határán belül a közterületeken, ide értve a környező turista útvonalakat is, csupán az egy háztartásban élők tartózkodhatnak csoportosan (3-4 fő).
  • Az általunk meghozott intézkedés alapján a nem közös háztartásban élő személyek esetén együtt közterületen maximum 2 fő tartózkodhat. Azaz 3 vagy annál több nem egy háztartásban élő személy már csoportnak minősül, és a szabályozásunk alapján szabálysértést követnek el. Rájuk szabálysértési bírság szabható ki, vagy feljelentés tehető ellenük!

Továbbiakban is élnek az eddig általunk és a kormány által meghozott intézkedések, ezek közül a legfontosabbak:

  • Mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el otthonát! A rendelet szerint ilyen indoknak minősül a munkavégzés, illetve vásárlás élelmiszerüzletben, gyógyszertárban, drogériában.
  • A rendelet szabályozása alapján: egyéni szabadidős sporttevékenység, valamint szabadidős célú gyaloglás céljából is el lehet hagyni az otthonokat. Az ilyen mozgásokat kül- és belterületen, lehetőség szerint zöldfelületen lehet végezni egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen, másoktól legalább másfél méter távolságot tartva.
  • Tilos a játszóterek használata.
  • Tilos a sportpályák csoportos használata.
  • Másoktól legalább másfél méter távolság megtartása kötelező.
  • 65 éven felüliek élelmiszerüzletben, drogériában, gyógyszertárban csak délelőtt 9 és 12 óra között tartózkodhatnak.
  • 65 éven aluliak pedig az előbbi időszakon kívüli idősávokban.

Ezek megszegése esetén is az elkövetők felelősségre vonhatók, és szabálysértési bírsággal sújthatók!

Kérek mindenkit, hogy a továbbiakban is tartsa be a rendelkezéseket!
Kérem, hogy maradjanak otthon!
Kérem, hogy vigyázzanak magukra és vigyázzanak egymásra!

FacebookWhatsAppTwitterEmail