Járvánnyal összefüggésben hívható telefonszámok

Tájékoztatás a koronavírus járvánnyal összefüggésben hívható telefonszámokról

A Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során az alábbi intézkedéseket hozta:

  1. Az Olasz Köztársaság, a Kínai Népköztársaság, a Koreai Köztársaság, Izrael Állam és az Iráni Iszlám Köztársaság területéről érkező magyar állampolgárok a Magyarországra való belépés során egészségügyi vizsgálaton esnek át, és akiknél az egészségügyi vizsgálat COVID-19 fertőzés gyanúját állapítja meg, a kijelölt karanténban kerülnek elhelyezésre. A hatósági házi karanténban tartózkodók ellátásáról való gondoskodás a települési önkormányzat polgármesterének a feladata.
  2. A 70. életévüket betöltött személyeket a Kormány arra kéri, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el. Ha a 70. életévét betöltött személy ezt vállalja, és az önkormányzatot erről tájékoztatja, az ellátásáról való gondoskodás a települési önkormányzat polgármesterének feladata.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Városlakókat, hogy akiket a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya Salgótarján közigazgatási területén járványügyi megfigyelés alá helyezett, szükség esetén az ellátásukról való gondoskodás igénybevételéhez hétköznap 8.00 órától 16.00 óráig az alábbi telefonszámot hívhatják: 06/20-770-6464 (Komkáné Feledi Viktória).

Kérjük azokat a 70. életévüket betöltött salgótarjáni lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező állampolgárokat, akik lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket el nem hagyva, élelmiszer vásárlás és gyógyszerbeszerzés területén kérik az önkormányzat segítségét, erre vonatkozó igényüket elsősorban hétköznap 8.00 órától 16.00 óráig a 06/20-770-6464 (Komkáné Feledi Viktória) telefonszámon jelezzék.

FacebookWhatsAppTwitterEmail