Polgármesteri közlemény

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármesterének közleménye:

Tisztelt Salgótarjániak!

A miniszterelnök bejelentette az általános- és középiskolák bezárását.
Ezúton tájékoztatok minden salgótarjánit, és azokat a környező falvakban lakókat, akiknek gyermeke salgótarjáni intézménybe jár, hogy a Magyar Kormány rendelkezéseivel egyidejűleg elrendeltem az önkormányzatunk fenntartásában lévő óvodák és bölcsődék bezárását. Így a Salgótarjáni Összevont Óvoda tagintézményei, valamint a Százszorszép, a Bocsoda, és a Tündérkert Bölcsődék március 16., hétfőtől bizonytalan ideig zárva tartanak. Hiszem, hogy ez gyermekeink, a szülők, nagyszülők, a pedagógusok és a gondozók, vagyis mindnyájunk biztonságát szolgálja.

A Polgármesteri Hivatalban és az önkormányzati intézményeink és cégeink esetében hétfőtől engedélyezzük a távmunkát azoknak a munkatársainknak, akiknek kiskorú gyermekei vannak. Javaslom, hogy ezt a gyakorlatot – amennyiben lehetséges – kövessék más tarjáni munkáltatók is.

A már megtett, és a még előttünk álló intézkedések miatt hétfő reggelre rendkívüli képviselőtestületi megbeszélést hívtam össze.

Továbbá arra kérem minden felelősen gondolkodó és jó érzésű embertársamat, aki bármilyen Facebook oldalt kezel, hogy tartsák tiszteletben az önkéntesen, felelősségteljesen karanténba vonult lakótársaink személyes jogait, személyes adatait, és karanténba helyezésüket ne használják pánikkeltésre, riogatásra, boszorkányüldözésre velük szemben! A kialakult helyzetben azt gondolom, hogy egymás tisztelete, az egymásra és önmagunkra való odafigyelés kell legyen a vezérlő elv, semmiképp sem az oktalan félelemkeltés és a rosszindulat!

Kérek mindenkit, hogy vigyázzon saját magára, családtagjaira, környezetére!

FacebookWhatsAppTwitterEmail