Új üzemrésszel bővült a Mitsuba salgótarjáni gyára

20160915_mitsuba

A salgótarjáni ipari parkban működő Mitsuba Hungary Kft. új gyárrészlegének szerdai átadásával jelentős mérföldkövéhez érkezett a japán tulajdonú cég helyi fejlesztése. Az új, 8600 négyzetméteres üzemrész duplájára növeli a cég raktározási és gyártókapacitását, a várhatóan 2017 végére beinduló termelés pedig 150 új munkahelyet teremt városunkban. Az üzemrész átadó ünnepségén részt vett Fekete Zsolt polgármester, valamint a város alpolgármesterei és jegyzője.

Hino Noboru, a Mitsuba-csoport elnök-vezérigazgatója az autóelektronikai berendezéseket gyártó vállalat megrendeléseinek emelkedésével indokolta a 4,3 milliárd forintból megvalósuló bővítést. Bár a cég jobbára exportra termel, a megrendelők között megtalálható több magyarországi autógyár is, a gyár beszállítói között pedig jelentős arányban vannak magyar vállalkozások.

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az ünnepségen elmondta, a Mitsuba salgótarjáni bővítése is azt bizonyítja, hogy Magyarország megbízható partner és vonzó befektetési környezetet kínál azoknak a vállalatoknak, amelyek munkahelyteremtés céljából kívánnak hazánkba jönni.

FacebookWhatsAppTwitterEmail