Folynak a Nemzetközi Nógrád Maraton előkészületei

20160816_maraton

Augusztus 20-án első alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Nógrád Maratont, Losonc és Salgótarján között.

A két város önkormányzata hagyományteremtő szándékkal szervezi meg a versenyt nemzeti ünnepünkön, de a viadal szlovák részről illeszkedik a napokban zajló losonci városi napok rendezvénysorozatba.

Az első verseny főszervezője Losonc, ezért a verseny rajtja is ott lesz 15 órakor, míg a cél a salgótarjáni Fő tér. A maraton útvonala: Losonc, Fülekkelecsény, Fülekkovácsi, Perse, Sávoly, Fülek, Fülekpüspöki, Ragyolc, Sátoros, Somoskőújfalu, Salgótarján, a szervezők öt kilométerenként készülnek frissítővel.

A különböző kategóriákban (férfiak 18-39 év, 40-49 év, 50-59 év, 60 év felett; nők 18-39 év, 40-49 év, 49 év felett) lebonyolításra kerülő maratoni táv mellett három váltó kategóriában is lehetőséget biztosítanak a szervezők a futás szerelmeseinek. Férfiak, nők és vegyes kategóriában négy futónak kell (3×10 km és 1×12,195 km) egymást váltania. A versenykategóriák győztesei pénz- és tárgyjutalom díjazásban részesülnek.

A versenyre nevezni a www.behsity.sk oldalon lehet, ahol a versenykiírás és a regisztrációs oldal magyar nyelvű fordítása is megtalálható.

A lebonyolítással kapcsolatban a verseny magyarországi szervezője, a Közművelődési Nonprofit Kft. munkatársai tudnak segíteni, a +36 32 310-503-as telefonszámon.

Ahol lehetőség van rá, a futók a kiépített kerékpárúton fognak haladni, egyéb szakaszokon sebességkorlátozásra és félpályás útlezárásra kell az autósoknak számítani. A verseny biztonságos lebonyolításhoz a szervezők kérik az autósok türelmét és együttműködését!

FacebookWhatsAppTwitterEmail