Bezártak egy salgótarjáni óvodát, négy osztályban pedig digitálisan tanulnak

Koronavírust mutattak ki az Acélgyár úti Hétszínvirág Tagóvoda egyik óvónőjénél. Mivel ez egy kis, mindössze két csoportos intézmény, így az ott dolgozók is szorosabb kontaktusban vannak, ezért az ovit október 13-án, kedden ideiglenesen bezárták. Amennyiben nem lesz újabb fertőzött az oviban, úgy egy héten belül újra nyithat az intézmény.

De nem csak az óvodákban, hanem a salgótarjáni iskolákban is időről időre felbukkan a koronavírus.

Míg tavasszal a járván terjedésének megakadályozása érdekében minden iskolában digitális tanrendben folyt az oktatás, szeptembertől újra a hagyományos, tantermi formában működnek az iskolák, és csak a koronavírussal érintett osztályokban, ritkább esetben iskolákban váltanak át időlegesen digitális tanrendre.

Salgótarjánban jelenleg, azaz október 13-án három iskola összesen négy osztályában zajlik digitálisan az oktatás: a Bolyai János Gimnázium és a Salgótarjáni Általános Iskola Székhelyintézménye, azaz a Gagarin egy-egy osztályában, illetve a Táncsics Mihály Technikum két osztályában.

Ezek az intézkedések azonban csak időlegesek: miután letelik a 10 napos karanténidőszak, illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központ engedélyezi, akkor az érintett osztályok is visszaállnak a normál, tantermi oktatásra.

Polgármesteri közlemény

Tisztelt Salgótarjániak!
A Gyermekkert tagóvodában egy óvónőt koronavírussal diagnosztizáltak. Azok a gyermekek, akik az óvónő csoportjába járnak, holnaptól nem mehetnek óvodába, otthon kell maradniuk.
A többi csoportot az intézkedés nem érinti.
A csoportszobát és a közös helyiségeket fertőtlenítik.
A Gyermekkert tagóvoda csoportjait az óvoda facebook csoportjaiban tájékoztatja az óvoda vezetése a tudnivalókról.
Az érintett szülőket a holnapi nap folyamán fogja keresni a megyei népegészségügyi főosztály munkatársa.
Kérek minden salgótarjánit, továbbra is vigyázzunk egymásra!
Amennyiben önmagán, gyermekén tüneteket észlel, kérem maradjon/maradjanak otthon, és keresse háziorvosát!