Felhívás kisgyermekes szülőkhöz

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármesterének felhívása a kisgyermekes szülőkhöz:

Hétfőtől nyitnak az óvodák és bölcsődék Salgótarjánban is, kérem a szülőket, hogy még MA jelezzék az óvodáknak a szokásoknak megfelelően, hogy kérik-e az ellátást!

Az óvodák és bölcsődék a veszélyhelyzet előtti rend szerint működnek hétfőtől, azaz: hétfőtől amennyiben a gyermek nem megy óvodába vagy bölcsődébe, azt a szülőnek, vagy orvosnak kell igazolnia.

A szülőknek javasolt a szájmaszk viselése, hiszen az öltözőkben érkezéskor és távozáskor zsúfoltság lehet.

Vigyázzunk egymásra!

Felhívás

Az új koronavírus-járvány, amely rövid idő alatt világméretűvé vált, alapvetően változtatta meg mindannyiunk életét. Hazánk négy, orvosokat képző egyeteme – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem – és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közreműködésével kérdőíves felméréssel támogatott szűrővizsgálatot indított a 14 éves és annál idősebb lakosok körében május 1. és 14. között.

A kutatás célja, hogy pontosan, az egész országra érvényes módon feltérképezze a koronavírus-fertőzés elterjedtségét.

Salgótarján település is bekerült a mintába, így a településén élők közül 77 előre kiválasztott személy önkéntes, ingyenes szűrővizsgálatára kerülhet sor.

A személyek kiválasztása reprezentatív véletlen mintavételen alapul, mely lehetőséget ad arra, hogy korcsoportos és regionális bontásban is megismerjük hazánk népességének fertőzöttségét.
A felvételben résztvevők a szűrővizsgálatot megelőzően egy kérdőívet is kitöltenek, így fontos információkhoz juthatunk többek között a kockázati tényezőkről.

A felvételre kijelölt személyek közvetlen értesítést, felkérő levelet kapnak Ügyfélkapun, telefonos megkereséssel vagy postai úton. A szűrővizsgálatokra előre meghatározott helyszíneken és időpontokban kerül sor, de az idős, vagy beteg emberek esetén az otthonukban is elvégzik a szűrést.

A mintában szereplő minden egyes résztvevő kulcsszerepet játszik a járvány elleni küzdelemben, mivel sok, hozzá hasonló embert képvisel, ezért tisztelettel kérem a kiválasztott személyeket, hogy vegyenek részt a szűrésben!

Fekete Zsolt
polgármester