www.salgotarjan.hu összes bejegyzése

Közlekedési információ

A Nemzeti Ünnep alkalmából szervezett rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében 2017. augusztus 20-án az alábbi forgalomkorlátozás lép életbe Salgótarjánban.

Salgótarjánban teljes útlezárás lesz érvényben:

– 2017. augusztus 20-án 9 óra 30 perctől 11 óra 30 percig a Rákóczi út, Bem út és Papberek út közötti szakaszán

– 2017. augusztus 20-án 15 óra 30 perctől 23 óráig a Rákóczi út, Március 15. út (Karancs Szálló) és Pécskő út közötti szakaszán.

Kerülni a környező utcákban lehet.

Rendőri motoros felvezetés és forgalomlassítás várható továbbá a 21-es számú főút, Somoskőújfalu és Salgótarján közötti szakaszán 2017. augusztus 20-án 15 órától 20 óráig a II. Nemzetközi Nógrád Maraton futóverseny idejére.

(Forrás: police.hu)

Salgótarjánba érkezik a Szent Korona hiteles másolata

Államalapításunk ünnepe alkalmából, városunk történelmében először augusztus 19-én Salgótarjánba érkezik a Szent Korona hiteles másolata.

A korona megtekintésére szombaton 13:30 órától a Szent József Plébániatemplomban nyílik lehetőség, ahol ökumenikus istentiszteletre, majd a plébánia scholája, a Melódia Női Kar, a Cantabile Kamarakórus, a Bányász-Kohász Fúvószenekar, valamint Kántor Zoltán színész és Diósi Tamás orgonista közreműködésével ünnepi műsorra is sor kerül. Ezek után, 16:00-kor körmenet indul a Fő térre.

A részletes városi program itt található.

Mint az köztudott, az eredeti Szent Koronát a Parlamentben őrzik. Ahhoz, hogy egy kegytárgyat vagy koronázási jelvényt hiteles másolatnak minősítsenek, a Szent Korona Testület hozzájárulása szükséges, amelynek elnöke a mindenkori magyar köztársasági elnök. A Salgótarjánba érkező Szent Korona másolatának elkészítésére is ez a testület adott engedélyt.
A másolat a legapróbb részletekig megegyezik az eredeti Koronával, a kereszt, a keresztpánt, az abroncs és a tűzzománc képek is méretarányosak és az eredetivel megegyező anyagokból készültek. A koronatestet tömör ezüstből készítették és színarannyal burkolták, külső részét mintegy 600 drágakő díszíti. A másolatot az Állami Pénzverő jogutódja készítette és útjain a Magyar Koronaőrök Egyesületének tagjai kísérik.

Hirdetmény

Készüljön az érettségire a Balassi Bálint Gimnázium esti tagozatán!

Beiratkozás:
augusztus 23-31. munkanapokon
14:00 és 17:00 óra között.

Cím: Salgótarján, Zemlinszky Rezső út 4.
(Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakiskola épülete)

Telefon: +36 30 527-9551