Közgyűlési menetrend

2016. júliusban és augusztusban nem tart ülést a városi közgyűlés, az önkormányzattal kapcsolatos halaszthatatlan döntések meghozatalára azonban a polgármester rendkívüli közgyűlést bármikor összehívhat.

Ebben az esztendőben még négy alkalommal – szeptember, október, november, december – tart rendes közgyűlést Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata. A testület által elfogadott menetrendben – a beérkezett javaslatokat figyelembe véve – az egyes hónapok előterjesztéseiben olyan napirendek szerepelnek, amelyek tárgyalását jogszabály teszi kötelezővé, illetve amely témákban a döntéshozatal időpontja a munkaterv készítésekor már ütemezhető. Ezek mellett a közgyűlés aktuális ülésének napirendjére kerülnek majd azok a témák, amelyek tárgyalása és a döntéshozatal a későbbiekben válik szükségessé.

SZEPTEMBER
Legközelebb szeptember 29-én ülésezik a város képviselőtestülete. Ekkor a városatyák tájékoztatót hallgatnak meg az önkormányzat 2016. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről, majd döntenek a Salgótarján Civil Társadalmáért-díj kitüntetettjéről. A tervek szerint ezen az ülésen fogadják el a város tulajdonában lévő vízi közművek 2017-2031. évekre vonatkozó gördülő fejlesztési terveit is.

OKTÓBER
Az októberi közgyűlésen tájékoztató hangzik el a 2016/2017-es nevelési év kezdéséről, valamint Nógrád Megye Integrált Területi Programja 2016. évi felülvizsgálatáról és annak miniszteri jóváhagyásáról.

NOVEMBER
A közgyűlés novemberben tárgyal Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016. évi költségvetésének háromnegyed éves helyzetéről, valamint a településrendezési eszközök felülvizsgálatának lezárásáról és új szerkezeti terv és helyi építési szabályzat elfogadásáról. Ekkor kerül sor a közmeghallgatásra.

DECEMBER
Az idei év utolsó, decemberi közgyűlésén a képviselők megalkotják az önkormányzat átmeneti gazdálkodásáról szóló rendeletet, és egyebek mellett döntenek a Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata által alapított kitüntető cím, kitüntető emlékérmek és díjak adományozásáról. Ezen a közgyűlésen a „Menedék Családok Átmeneti Otthonában” ellátási szerződés alapján a 2016. évben nyújtott szolgáltatásról, az ellátott feladatokról és a szolgáltatási díj felhasználásáról hallgatnak meg beszámolót a városatyák.

FacebookWhatsAppTwitterEmail