Fiatalos program, de nem csak fiataloknak

„Mit keresel itt? #Slgtrjn” címmel kötetlen beszélgetést szervez a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda és a salgótarjáni Speak Smart csapata július 29-én, 17 órától a SITI konferenciatermében. A találkozó célja a perspektíva-keresés, elsősorban a helyi fiatalok számára. A fórumon nem csak ők, de elismert szakemberek is elmondják majd véleményüket, meglátásaikat egy-egy, az ifjúságot érintő és érdeklő téma kapcsán.

A salgótarjáni Speak Smart csoport közel egy éve tevékenykedik a nógrádi megyeszékhelyen. Az önszerveződő fiatalos formáció elsősorban belvárosi gerillakertészkedés, a Kálvária padjainak kifestése vagy éppen a „Kattanj rá!” elnevezésű ifjúsági fotósmaraton kapcsán lehet ismert már sokak számára.

Soron következő akciójuk a találkozásról, a párbeszédről, az ötletelésről, az innovációról és Salgótarján jövőjéről szól, a témákat elsősorban a fiatalok szemszögéből megvilágítva:
– Hogyan, miként látják a fiatalok Salgótarjánt?
– Mit vár az ifjúság Salgótarjántól, milyen igénye van a helyi fiataloknak?
– Mit tudnak tenni a helyi fiatalok szülővárosukért?
– Mit lehetne kihozni Salgótarjánból, a helyi adottságok figyelembe vételével?
Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ a szervezők.

A fórumhoz egy kiállítás is kapcsolódik. A tárlat a közelmúltban megrendezett „Kattanj rá!” ifjúsági fotósmaraton legjobb képeit mutatja be.

FacebookWhatsAppTwitterEmail