Befektetőbarát település címet kapott Salgótarján

Lezárult a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) Befektetőbarát Település Programja, melynek keretében 34 település vehette át a képzés sikeres teljesítését elismerő oklevelet.

A projekt záró rendezvényén elhangzott: Magyarország egyre vonzóbb befektetési helyszín a befektetőknek, és 2016 is jó esztendőnek mutatkozik az eddigi befektetési adatok alapján. Növekszik a vidéki befektetési projektek aránya, a befektetők egyre gyakrabban fedezik fel a Budapesten kívüli lehetőségeket is.
A HIPA tájékoztatása szerint a térítésmentesen biztosított Befektetőbarát Település Program 2015 őszén megtartott képzésein a települések képviselői többek között elsajátíthatták az alapvető befektetés-ösztönzési ismereteket, képet kaptak a befektetői látogatások menetéről, megismerkedtek a leggyakoribb befektetői kérésekkel, elvárásokkal. Ezen túlmenően betekintést nyertek a településmarketing, a hatékony kommunikáció és hatásos prezentáció, a protokoll eszköztárába is.

A képzések összeállításánál az ügynökség hangsúlyt fektetett a gyakorlati tapasztalatok átadására, mely pontosabb képet tud festeni a befektetők igényeiről és a velük való tárgyalások hatékonyabb lebonyolításáról. A képzés lezárultával a résztvevő települések befektetői előadásból és stratégiából álló pályázati anyagon mutathatták meg a felkészültségüket.

A 34 település között egyedüli nógrádiként Befektetőbarát település címet igazoló oklevelet kapott Salgótarján is – írta az MTI.

FacebookWhatsAppTwitterEmail