Megmozdult a város a Kihívás Napján

20160525_kihivas_1

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, majd rövid időn belül meghonosodott szerte a nagyvilágban, 1991-ben pedig Magyarországra is megérkezett. A Kihívás Napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz – ezért támogatják olimpikonjaink, sportkiválóságaink is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt.

2016. május 25-én, az idei Kihívás Napján újra mozgásba lendült Salgótarján. A délelőtti órákban A Fő téren Félegyházi Éva vezette a bemelegítő tornát, majd sorban követték egymást a programok. Óvodásoknak és iskolásoknak rendeztek sorversenyt, volt streetball torna, judo edzés, íjászat, capoeira és táncsport-program is. A JAMKK klubtermében senior és gerinc tornára, a sportcentrumban középiskolások kispályás labdarúgótornájára került sor.

A kihívás 15 percnyi mozgással teljesíthető volt. A tegnapi napon Salgótarjánban 83129 db 15 perces teljesítés történt, ezzel városunk a 6. kategóriában Kazincbarcika mögött a 2. helyen végzett.

A nap folyamán Fő téri kísérőprogramok részeként egészségügyi szűréseket és állapot-felméréseket vehettek igénybe az érdeklődők.

FacebookWhatsAppTwitterEmail