Állásajánlatok

Az Adecco Kft. betanított CNC megmunkáló és betanított öntőgépkezelői állások betöltésére keres munkatársakat Apcon működő partnere számára. Az állásajánlatok adatai és a jelentkezés feltételei a Város->Munkalehetőségek oldalon találhatók.

Támogatás saját vállalkozás indításához

20150728_vallalkozo

Egy pályázati lehetőség keretében 3 millió forintig igényelhetnek támogatást azok az álláskeresők, akik szeretnének önálló vállalkozást indítani. A támogatás feltételei között szerepel, hogy a pályázó legalább egy hónapja álláskeresőként regisztrálva legyen vagy jelenleg rehabilitációs ellátásban, járadékban részesüljön. Egyéni vállalkozás, társas vállalkozás keretében vagy mezőgazdasági őstermelőként a pályázónak vállalnia kell önmaga foglalkoztatását, de működő társas vállalkozáshoz történő csatlakozáshoz szintén benyújtható a pályázat. Az igénylés benyújtásának határideje augusztus 31.

A pályázatot a Nógrád Megyei Kormányhivatal hirdette meg, az Önkormányzat a fenti információkat kizárólag figyelemfelhívási szándékkal tette közzé. A részletekről Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja nyújt felvilágosítást. A részletes pályázati feltételek, pályázati űrlapok itt elérhetőek.

Fogyasztóbarát Település lett Salgótarján

20150727_fogyasztobarat_1

Fogyasztóbarát Település címet kapott Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata, amelynek oklevelét Dóra Ottó polgármester ma délelőtt vehette át Koszorús Lászlótól, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárától, dr. Szabó Sándor kormánymegbízott jelenlétében. Az elismerő cím az önkormányzat fogyasztók érdekében végzett tevékenységét, ezen belül a lakosság civil rendezvényeken történő tájékoztatását, az ifjúságvédelem területén elért eredményeket, az iskolai keretek között megvalósított fogyasztóvédelmi oktatást, a városőrséget és a népességéhez viszonyítottan számottevő salgótarjáni fogyasztóbarát vállalkozás jelenlétét ismeri el.

Salgótarjánban 2014-ben 178 fogyasztóvédelmi ellenőrzést végeztek a hatóságok és az esetek mindössze 23 százalékában találtak kifogást. Azonos méretű városoknál ez a szám általában 30 százalék feletti. A 2015-ös ellenőrzések eredményei is hasonlóan jó arányt vetítenek előre.

20150727_fogyasztobarat_2

Új technológia a biztonságosabb közlekedésért

20150725_livingroad

Pályázatot nyújt be Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata egy speciális, magyar fejlesztésű közlekedésbiztonsági rendszer kiépítésére. Amennyiben Generali a Biztonságért Alapítvány a pályázatot elfogadja, a Városi Sportcsarnoknál már az idén új burkolatot kaphat az a gyalogos átkelőhely, ahol több súlyos baleset is történt korábban. Az alkalmazásra kerülő “Living Road” nevű csúszásgátló technológia egy speciális útburkolat, amely az úttesten lévő csapadéktól és jegesedéstõl függetlenül közel felére csökkenti a féktávolságot vészfékezés esetén. A felület fényvisszaverő tulajdonságának és színskálájának köszönhetõen pedig sokkal messzebbről észlelhetővé teszi az átkelőt. További előny a Salgótarjánon áthaladó forgalom szempontjából, hogy a csúszásgátló felület gyorsan, a forgalom tartós korlátozása nélkül kialakítható.
Július 23-án a város közgyűlése ellenszavazat és tartózkodás nélkül döntött a pályázat beadása mellett, amelyet a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Megyei Igazgatósága is támogat.

Salgótarján megyei jogú város honlapja