Ma több közintézmény és egészségügyi intézmény is zárva tart

Július 1-je a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja.

1992-ben e napon lépett életbe a köztisztviselők jogállásáról rendelkező törvény, majd a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetének kezdeményezésére az Országgyűlés 2011-ben határozott úgy, hogy július 1-je a kormánytisztviselők kitüntetett napja is legyen.

A mai napon munkaszüneti napot tartanak a köztisztviselők, a kormánytisztviselők, valamint az önkormányzatok, a megyei kormányhivatalok okmányirodái, a kormányablakok és a szakigazgatási szervek.

Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011 óta munkaszüneti nap július 1-je az egészségügyben dolgozóknak is (Semmelweis Ignác születésnapja), így ma szintén zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, viszont a mentők természetesen a megszokott rendben dolgoznak.

Az egyes településeken nyitva tartó ügyeletes gyógyszertárakról részletes információ található az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján lévő gyógyszertárkeresőben.

Hirdetmény

Értesítem Salgótarján város és környékének lakosságát, hogy a Polgármesteri Hivatalban
az ügyfélfogadás
2016. június 30-án (csütörtökön) és
2016. július 1-jén (pénteken)
szünetel.

A megváltozott ügyfélfogadási rend miatt kérem szíves megértésüket.

Tóthné dr. Kerekes Andrea sk.
jegyző

Az időjárás veszélyei

20160630_idojarasi_veszelyek

Napjainkban az időjárás hirtelen változásai hatással vannak mindennapi életünkre, jelentősen befolyásolják komfortérzetünket. A különböző körülményekhez megtanultunk alkalmazkodni, ruházatunk illeszkedik az éppen aktuális viszonyokhoz, lehetőségeinket figyelembe véve élünk együtt az olykor szeszélyes körülményekkel.

Vannak azonban olyan időjárási jelenségek, melyek fokozott veszélyt jelentenek számunkra. Célszerű elsajátítani olyan ismereteket, melyek veszélyhelyzetben segítenek megvédeni magunk és embertársaink testi épségét, anyagi javainkat.

A Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata által összeállított lakossági tájékoztatónkban a jellemzően előforduló nyári veszélyes időjárási jelenségek hatásaival, illetve a védekezés lehetőségeivel kapcsolatos ismereteket kívánjuk megosztani.

Veszélyes időjárási jelenségekkel kapcsolatos lakossági tájékoztató letöltése (pdf)

A felhasznált képek, információk forrása: Az időjárás veszélyei bővebben…

Felmérést készít az ELTE az acélgyár környékéről

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem szociológus munkatársai és hallgatói 2016. július 4-e és 10-e között felmérést végeznek az Acélgyári úton és környékén élő lakosok körében.
A felmérés során szeretnék részletesen megismeri az Acélgyár történetét, az itt élők múltját és jelenlegi életét.

Ha valaki szeretne jelentkezni egy személyes interjúra vagy további kérdése van a felméréssel kapcsolatban, kérjük keresse Jelinek Csabát a +36 20 260-5514 vagy Balogi Annát a +36 70 363 4868 telefonszámon!

Kérjük, hogy válaszadásukkal segítsék munkájukat! Együttműködésüket előre is köszönjük!