Vízügyi fórum Budapesten (Hirdetmény)

Az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és az Országos Vízügyi Főigazgatóság ezúton tisztelettel meghívja Önt “A forgalomképes közcélú állami tulajdonú, káros vizek elvezetését célzó vonalas vizi létesítmények kaszterének elkészítése” elnevezésű KEOP-2.5.0/C/12-2013-0001 azonosító számú projekt lakossági fórumára.

Helyszín: BUDAPEST, Angyalföldi József Attila Művelődési Központ
Időpont: 2014.11.27 10:00-12:00

Részvételi szándékát a www.bekkakataszter.hu oldalon jelezheti.

Ingyenes HPV elleni védőoltás

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az egészség megőrzésére és a betegségek megelőzésére. Ingyenes HPV elleni védőoltást biztosít azon salgótarjáni lakóhellyel rendelkező leányok számára, akik 2014/2015-ös tanévben a 8. osztályt végzik és 2014. december 31-ig a 15. életévüket nem töltik be.

A méhnyakrákot okozó vírus elleni oltás nagy anyagi terhet jelentene azoknak a szülőknek, akik szeretnék védetté tenni lánygyermekeiket.

Az ingyenes programban való részvételi szándékot 2014. november 30-ig jelezhetik az iskolában az osztályfőnöknél, vagy a Polgármesteri Hivatal Népjóléti Irodáján személyesen vagy a 311-157-es telefonszámon.

Kattintson ide, ha szeretne még többet megtudni a HPV-ről. (antsz.hu)

Városházi fogadóóra fiataloknak

A Gyermekek Jogainak Hete programsorozat keretében 2014. november 19-én a Városháza dr. Förster Kálmán termében került sor az immár hagyományos fiatalok fogadóórájára.

A rendezvényen Dóra Ottó polgármester és Dániel Zoltán alpolgármester köszöntötte a városi diákönkormányzat és a város középiskolai diákönkormányzatainak képviselőt és a megjelent pedagógusokat, majd válaszoltak az előzetesen benyújtott és a helyszínen feltett kérdésekre.

A középiskolai korosztály saját sorsa, a város működése, a mindennapok történései és jövőjük iránti érdeklődését jól érzékeltette az a sok-sok kérdés, ötlet és vélemény, melyre a diákok választ vártak és kaptak is vendéglátóiktól. A diákok aktivitásukkal mintegy megerősítették a városvezetés sokszor hangoztatott véleményét, miszerint Salgótarján jövője elsősorban a felnövekvő nemzedékre építve valósítható meg!

A fiatalok érdeklődése változatos témákhoz kapcsolódott: szóba került a város tömegközlekedése, a Salgótarjánban a tervek szerint újrainduló felsőoktatás, a diákmunka helyi lehetőségei, a középiskolai kerékpártárolók hiánya és megoldása, a városi kerékpárút fejlesztése, a volt Népjóléti Képzési Központ hasznosítása, a mindennapos testnevelés, a régóta tervezett szabadtéri konditerem, a városi játszóterek és az Apolló Mozi felújítása is.

Környezetünk az örökségünk

Fenti elnevezéssel kerül sor a Gyermekek Jogainak Hetére 2014. november 18-21. között Salgótarjánban. A városi önkormányzat immár 18. alkalommal szervezi meg a rendezvénysorozatot, melynek keretében a megyeszékhely több oktatási intézményében – elsősorban tagóvodákban – és a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban szerveznek ismeretterjesztő programokat.
A sok-sok érdekes, a környezetvédelem, a környezeti nevelés fontosságát hangsúlyozó esemény sorában „A földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön” a címe annak a fogadóórának, melyre Dóra Ottó polgármester és Dániel Zoltán alpolgármester november 19-én délután két órai kezdettel várja a fiatalokat a Városháza I. emeleti dr. Förster Kálmán termébe.
A sorozat keretében november 20-án délután négy órai kezdettel a „Szedd, hogy szebb legyen a város” elnevezésű szemétszedésre kerül sor. A jelentkezőket a Stécé Kávéház előtt várják, innen indulnak el a „takarítók” a célterület, a könyvtár környéke és a Kálvária lépcsői felé. További információk a részletes programokról: 06-20-464-7623

Megkezdődött a munkahelyteremtés Salgótarjánban

Megtartotta hivatalba lépése utáni első sajtótájékoztatóját Salgótarján polgármestere.

Dóra Ottó elöljáróban cáfolta azokat a mendemondákat, miszerint nem lesznek rendszeresek a közgyűlések a megyeszékhelyen. A városvezető ennek ellenkezőjét hangsúlyozva rámutatott: novemberben három közgyűlést tart az önkormányzat, de szükség szerint – a várost és az itt élőket érintő gazdasági, társadalmi és más közügyekben – akár egy napirend megtárgyalására is rendkívüli közgyűlést hív össze.

A polgármester a hivatalba lépése óta eltelt alig több mint két hét eseményeit összegezve kiemelte: az elmúlt évek számos városi beruházásával kapcsolatban a gazdaságosság és a kivitelezés tekintetében is aggályos kérdések merültek fel. Ezek közé tartozik többek között néhány közterület, a Salgói Kaszinó, az Apolló Mozi és a kerékpárút egyes szakaszainak megvalósítása, melyekben szakértők bevonásával felelősségvizsgálat indult. Ezek eredményét a tervek szerint még ebben az esztendőben a nyilvánosság elé tárja az önkormányzat.

Dóra Ottó bejelentette: a gazdasági élet hazai és külföldi szereplői – eddig 12 cég – érdeklődtek az elmúlt hetekben salgótarjáni fejlesztések, beruházások iránt. A polgármester úgy fogalmazott: ezzel megkezdődött a munkahelyteremtés, melynek első konkrétuma az SVT-WAMSLER-nél történő fejlesztés. A cég Zagyvapálfalván, a volt gépgyárban bővíti tevékenységét, új munkahelyeket teremtve Salgótarjánban. Az együttműködés részleteiről és az önkormányzat szerepvállalásáról a polgármester és az SVT-WAMSLER vezetése az elmúlt napokban tárgyalt.

20141108_osztondijasok

Újabb kilenc diákot támogatunk

Ma újabb kilenc diákkal és leendő munkáltatóikkal írta alá az “Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk” ösztöndíj programot Dóra Ottó, Salgótarján polgármestere. Tanulmányaikat befejezve, diplomásként ezek a fiatalok már biztosan visszatérnek Salgótarjánba, és megszerzett tudásukkal városunkat gazdagítják. Új ösztöndíjasaink: Tolnai Adrienn, Szász Anikó, Kovács Bence, Szalai Márk Sándor, Szabó Veronika, Tarnóczi Anna Borbála, Tolnainé Borzák Emese, Tarnóczi Jakab, Tóth Máté.

“Salgótarján Város Jó tanuló – Jó sportolója” pályázati kiírás

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól, a sportfeladatok finanszírozásáról és a sporttámogatás rendszeréről szóló 10/2008. (II.12.) rendeletében foglaltaknak megfelelően a 2014. évben is kiírja a tanulásban és a sportolásban egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtó általános iskolás és középiskolás tanulók részére a „Salgótarján Város Jó tanuló – Jó sportolója” cím elnyerésére szóló pályázatot.

A pályázat célja: Salgótarjánban tanuló, a tanulásban és a sportolásban egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtó általános iskolás és középiskolás tanulók díjazása.

Letölthető pályázati kiírás és adatlap:
Adatlap
Pályázati kiírás

Kitüntető cím, emlékérmek és díjak adományozása

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése az Önkormányzat által alapított kitüntető címről és díjakról szóló 30/1995.(XII.18.) Ör. sz. rendeletével, a „Pro Urbe” emlékérem alapításáról és adományozásáról szóló 20/1991.(XII.16.) és a „Pro Arte” művészeti díj alapításáról és adományozásáról szóló 21/1991.(XII.16) Ör. sz. rendeleteivel kitüntető címet, kitüntető emlékérmeket és díjakat alapított, amelyek ez évi adományozásáról a Közgyűlés 2014. decemberi ülésén dönt. Az elismerések átadására a 2015. évi Salgótarján várossá nyilvánításának évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen kerül sor.

Letölthető űrlap:
Űrlap