Hirdetmény

A Salgótarjáni Helyi Választási Iroda vezetője tájékoztatja a város lakosságát, hogy a salgótarjáni 27. számú szavazókörhöz tartozó „Kultúrotthon Forgách A. telep 100.” megnevezésű szavazóhelyiség áthelyezésre került a Forgách A. út 1. (Dornyay Béla Tagiskola) alatti helyiségbe.

Az érintett, jelen hirdetményben megjelölt szavazókörben lakók szavazatukat a 2016. október 2-i népszavazáson már az új szavazóhelyiségben adhatják le.

Tóthné dr. Kerekes Andrea sk.
jegyző
HVI vezető

27. szavazókör Forgách I.
Forgách A. út 1. (Dornyay Béla Tagiskola)
Áfonya utca, Almafa utca, Barack utca, Bimbó utca, Bodza u., Borbolya u., Ciklámen utca, Csille köz, Dobó Katica köz, Dobó Katica út, Egri utca, Forgách Antal telep, Forgách Antal út 77-től végig (páros és páratlan), Galagonya utca, Gesztenye utca, Hanga utca, Hérics utca, Ibolya utca, Irinyi János út, Jázmin utca, Kazári út, Kikerics utca, Kökény utca, Körtefa u., Liszt Ferenc út, Málna utca, Meggyfa utca, Mikóvölgyi út, Mogyoró utca, Nefelejcs utca, Pécskő Szilvás-Barackos, Pipacs utca, Ribizli utca, Sástó puszta, Somlyói út, Szérűskert 41-től végig (páros és páratlan), Sziget puszta, Szilvafa utca, Szőlő utca, Teréztáró utca, Vájár utca, Virág utca, Völgyhíd utca, Zsálya utca

(A Salgótarjáni Helyi Választási Iroda októberi népszavazással kapcsolatos hirdetményei az Önkormányzat->Választások->Választási iroda hirdetményei->2016. október 2-i népszavazás új menüpont alatt is elérhetők.)

Fiatalos program, de nem csak fiataloknak

„Mit keresel itt? #Slgtrjn” címmel kötetlen beszélgetést szervez a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda és a salgótarjáni Speak Smart csapata július 29-én, 17 órától a SITI konferenciatermében. A találkozó célja a perspektíva-keresés, elsősorban a helyi fiatalok számára. A fórumon nem csak ők, de elismert szakemberek is elmondják majd véleményüket, meglátásaikat egy-egy, az ifjúságot érintő és érdeklő téma kapcsán.

A salgótarjáni Speak Smart csoport közel egy éve tevékenykedik a nógrádi megyeszékhelyen. Az önszerveződő fiatalos formáció elsősorban belvárosi gerillakertészkedés, a Kálvária padjainak kifestése vagy éppen a „Kattanj rá!” elnevezésű ifjúsági fotósmaraton kapcsán lehet ismert már sokak számára.

Soron következő akciójuk a találkozásról, a párbeszédről, az ötletelésről, az innovációról és Salgótarján jövőjéről szól, a témákat elsősorban a fiatalok szemszögéből megvilágítva:
– Hogyan, miként látják a fiatalok Salgótarjánt?
– Mit vár az ifjúság Salgótarjántól, milyen igénye van a helyi fiataloknak?
– Mit tudnak tenni a helyi fiatalok szülővárosukért?
– Mit lehetne kihozni Salgótarjánból, a helyi adottságok figyelembe vételével?
Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ a szervezők.

A fórumhoz egy kiállítás is kapcsolódik. A tárlat a közelmúltban megrendezett „Kattanj rá!” ifjúsági fotósmaraton legjobb képeit mutatja be.

Szelektív hulladékgyűjtés városszerte

20160727_szelektiv_hulladek

Kihelyezésre kerültek Salgótarjánban a szelektív hulladékgyűjtők a városszerte korábban már kialakított “hulladékgyűjtő szigeteken”. A Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás a szolgáltatási terület nagyobb városaiban kezdte a kihelyezéseket, így Salgótarján gyakorlatilag teljes területén már biztosítottá vált a lakosság számára a környezetkímélő és a minél nagyobb hatékonyságú újrahasznosítást elősegítő szelektív hulladékgyűjtés. A tervek szerint a konténereket minden második héten ürítik. Az összegyűjtött papír, műanyag és üveg hulladékot a feldolgozás előtt ellenőrzik, fontos azonban, hogy a lakosság is figyelmet fordítson arra, hogy a jelölt gyűjtőkbe ne kerüljön más jellegű háztartási hulladék.

(Kép forrása: Salgótarjáni Városi Televízió)

Múzeumi tábor Mesterek és mesterségek címmel

2016. augusztus 1-5-ig a Dornyay Béla Múzeum minden nap reggel 8-tól 16 óráig biztosít szórakoztató elfoglaltságot a résztvevőknek. A múzeumi tábor ideje alatt a gyerekek megismerkedhetnek a múzeum állandó és időszaki kiállításaival, betekintést nyerhetnek a régész, tűzoltó, rendőr, bányász, pék munkájába. A hét folyamán ellátogatnak Hollókőre, ahol különböző népi mesterségeket próbálhatnak ki a tábor résztvevői. Bővebb információ a Dornyay Béla Múzeumban a +36 32 520-700 vagy Kovácsné Kis-Simon Éva táborszervezőnél a +36 20 444-6364 telefonszámon kérhető.