Idősek köszöntése

20161021_idosek_koszontese

“Hol van az a nyár” címmel rendezett az idősek világnapjához kapcsolódó találkozót, ünnepi műsort a Belvárosi Nőklub október 20-án a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban.

A vendégeket Stark Lászlóné, az egyesület vezetője üdvözölte, majd megosztotta gondolatait a megélt évek számától független, belülről fakadó fiatalságról.

“Szóljon ez a találkozó a háláról és köszönetről, amellyel a fiatalok tartoznak az idősebb generációnak” – fogalmazott ünnepi beszédében Huszár Máté alpolgármester, aki a rendezvényen megjelent szépkorúak köszöntése mellett arról is beszélt, hogy a város milyen nagy mértékben támaszkodhat az idősek élettapasztalatára, bölcsességére. Ennek fontosságát támasztja alá a városunkban a napokban újrainduló idősügyi tanács intézménye is, ami lehetőséget nyit arra, hogy az idősebb korosztály véleménye, ötletei, problémái hatékonyan, formális keretek között is közvetítve legyenek a döntéshozók felé.

Pályázati kiírás

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata az önkormányzat sport feladatairól és a helyi sporttevékenység támogatásáról szóló rendeletében foglaltaknak megfelelően 2016. évben is kiírja a tanulásban és a sportolásban egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtó általános iskolás és középiskolás tanulók részére a “Salgótarján Város Jó tanuló – Jó sportolója” cím elnyerésére szóló pályázatot.

A részletes pályázati kiírás letölthető az Önkormányzat->Pályázatok oldalról.

Kazinczy úti rézsűcsúszás

Megkezdődtek a Kazinczy úti ingatlanok végében bekövetkezett rézsűcsúszás helyreállítási munkái. A helyreállításra az önkormányzat vis maior pályázat keretében 27.000 e. Ft támogatásban részesült, a kivitelezési munka értéke 41.085 e Ft. A munkálatok befejezési határideje 2016. december 23.

A helyreállítás során épül 90 m csatorna, 123 m burkolt árok és 7017 m3 föld feltöltésre is sor kerül. A feltöltéshez szükséges földet erdővédelmi szempontok miatt nem lehetett helyben kitermelni, ezért azt a város más területéről kell odaszállítani, a Pécskő út igénybevételével. A földszállítás miatt a munkálatok idején a Pécskő úton megnövekedett tehergépkocsi forgalomra kell számítani.

Az esetleges kellemetlenségekért az önkormányzat és a kivitelező a lakók megértését és türelmét kéri.