Közlemény

A Nógrád megyei 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság a 2018. február 23-án tartott ülésén döntött egy fő, az országgyűlési képviselők 2018. április 8. napjára kitűzött választásán induló képviselő jelölt nyilvántartásba vételéről. A határozat itt megtekinthető.

Városrészek focitornája

Hat, Salgótarján különböző területein élő gyerekcsapat lépett pályára a városrészek közötti focitornán. A Városi Sportcsarnokban idén már negyedik alkalommal megrendezett verseny ismét marandó élményt szerzett a gyerekeknek, akik közül többen már hosszú ideje készültek, hogy ismét a sportcsarnokban mérjék össze focitehetségüket.

Dániel Zoltán alpolgármester az eseménnyel kapcsolatban elmondta, hogy ennek a sportrendezvénynek a célja elsősorban élményt adni a város szegényebb körülmények között élő és a focit csak hobbi szinten, a “grundokon” és salakos pályákon játszó gyermekeinek. De az ilyen alkalmak persze lehetőséget biztosítanak a tehetségesebb játékosok felfedezésére is, akik megfelelő sportegyesületi és iskolai támogatással később akár profi sportolóvá is válhatnak.

A mérkőzések szüneteiben a Magyar Vöröskereszt munkatársai tartottak előadást a gyerekeknek az elsősegélynyújtásról, az újraélesztésről és a sportolás közben szerezhető kisebb-nagyobb sérülések ellátásáról.

Házasság Hete Salgótarjánban

Salgótarján önkormányzatának házasságkötő termében hét pár fogadott egymásnak örök hűséget a Házasság Hetében. Négy pár február 15-én mondta ki a boldogító igent, nekik városunk polgármestere személyesen gratulált és jókívánságai mellett a város ajándékcsomagját is átnyújtotta. Fekete Zsolt boldogsággal, egészséggel és gyermekáldással teli közös életet kívánt a pároknak.

A Házasság Hetét elindító kezdeményezés mintegy két évtizedes múltra tekint vissza és célja, hogy világ számos országában megünnepelt Valentin-naphoz kapcsolódva minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára hívja fel a figyelmet. A házasság hetét napjainkban már 21 országában ünneplik, Magyarországon 2008 óta az önkormányzatok, az egyházak és a civil szervezetek összefogásával szervezik meg.

Városunkban az utóbbi években emelkedett a házasságkötések száma. 2013-ban 115, 2014-ben 119, 2015-ben 163, 2017-ben 193 pár házasodott össze Salgótarjánban.