Képviselői fogadónap

Szabó Csaba települési képviselő úr 2015. október 19-én (hétfőn) 17-től 19 óráig fogadónapot tart a régi SZÜV épületében. (Salgótarján, Munkásotthon tér 1.)

Pályázat igazgató munkakör betöltésére

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. és 20/B. § alapján pályázatot hirdet Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzat Csarnok- és Piacigazgatósága igazgató (magasabb vezetői megbízás) munkakör betöltésére.
A pályázati kiírás letölthető az Önkormányzat->Pályázatok oldalról.

Határok nélküli partnerség

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Határok nélküli partnerség címmel tartottak konferenciát október első napjaiban Salgótarjánban. A konferencia fő témája a schengeni övezethez 2007-ben csatlakozott országok, így Magyarország közúti és vasúti közlekedésének aktuális helyzete és az országok közötti közlekedési kapcsolatok fejlesztése volt. Előadások hangzottak el például a magyar-szlovák határon átnyúló operatív programoktól, az Ipoly hídjainak újjáépítésének lehetőségeiről és a közúti közlekedés fejlesztésének szakmai kihívásairól is.

A rendezvényt a Közlekedéstudományi Egyesület Nógrád Megyei Területi Szervezete, a Vasútüzemi Szakcsoport, a KMKK Zrt. tagjaként a Nógrád Volán Zrt., Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a szlovák Középső Ipoly-mente Regionális Fejlesztési Ügynökség szervezte. Az esemény fővédnöke dr. Fónagy János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára egyetértett Dóra Ottó polgármesterrel abban, hogy Salgótarján és környékének közlekedési infrastruktúrája fejlesztésre szorul és helyesli a polgármester ez irányú, Salgótarjánt az országos és az európai közlekedésbe bekapcsolni szándékozó törekvéseit.

Az aradi vértanúkra emlékezett Salgótarján

20151007_megemlekezes

Koszorúzással és mécsesgyújtással emlékezett kedden Salgótarján önkormányzata és lakossága az aradi vértanúkra. A Somoskő várnál lévő emlékhelyen megtartott ünnepségen Dancsok Lilla és a Zenthe Ferenc Színház Stúdiójának tagjai működtek közre. Molnár Károly képviselő ünnepi beszédében arról szólt, hogy a tisztelet, amelyet hőseink iránt érzünk, a reménység forrása is. Ilyenkor arra kell gondolnunk, hogy áldozatuk nem volt hiábavaló. A mártírhalálnak nincs célszerűsége és logikája, mégis ott fénylik mögötte egy távoli cél. Hinnünk kell abban, hogy a régmúlt áldozata közelebb hozza azt a jövőt, amelyben a nép, a nemzet, a magyarság szabadsága és jóléte határainkon innen és túl nem csupán szlogen lesz, hanem megélt valóság – fogalmazott a képviselő.

A várnál 2010-ben felállított emlékmű ifj. Szabó István kétszeres Munkácsi-díjas szobrászművész munkája. Az Aradon 1849. október 6-án kivégzett tábornokok félköríves galériája előtt az első független, felelős magyar kormány miniszterelnökének, Batthyány Lajosnak bronz mellszobra látható.

Salgótarján megyei jogú város honlapja