Hirdetmény

Értesítem Salgótarján város és környékének lakosságát, hogy a Polgármesteri Hivatalban
az ügyfélfogadás
2016. június 30-án (csütörtökön) és
2016. július 1-jén (pénteken)
szünetel.

A megváltozott ügyfélfogadási rend miatt kérem szíves megértésüket.

Tóthné dr. Kerekes Andrea sk.
jegyző

Lakossági fórum a Besztercén

A Beszterce tér felújításáról tartanak lakossági fórumot június 27-én hétfőn. Molnár Károly, a településrész képviselője, valamint a tér felújítását előkészítő szakemberek, tervezők várják a környék lakóinak javaslatait, észrevételeit, ötleteit, 17:00 órától a besztercei iskola könyvtártermében.

Városnéző kisvonat közlekedett a Múzeumok Éjszakáján

Az ipartörténet, a képzőművészet és a zene igazi színes kavalkádja volt a Múzeumok Éjszakája Salgótarjánban.

20160626_muzeumok_2

A 2016. június 25-én a Dornyay Béla Múzeum által szervezett rendezvény már a délutáni órákban megkezdődött: a múzeum és a bányászati kiállítóhely között városnéző kisvonat közlekedett – sok városlakó örömére. A Múzeumok Éjszakája megnyitójára a Múzeum téren került sor, ezt követően pedig futószalagon követték egymást a programok.

20160626_muzeumok_1

A kora esti órákban a Fő téri vasútállomáson átadták a múzeum által megvásárolt és széleskörű összefogással felújított „Mazsolát”, azaz az A21-es dízelmozdonyt, majd megnyitották a vasúttörténeti és makett kiállítást. Nem maradt el az ilyenkor szokásos Szent Iván éji tűzgyújtás sem, melyet a Bányamúzeum területén rendeztek.

A Múzeumok Éjszakája „Hősök, újítók, felfedezők” elnevezésű országos eseménysorozatához kiválóan illeszkedtek a Dornyay Béla Múzeum attrakciói. Történelmünk jelentős alakjaival, ipartörténetünk kiválóságaival, képzőművészetünk jeles alkotóival találkozhattak az érdeklődők a tárgyakon, dokumentumokon, képeken keresztül a tárlatokon, és a sok-sok program segített közelebb kerülni a múzeum gazdag gyűjteményéhez, az ott dolgozó szakemberek munkájához.

Nők kékben

20160625_nok_kekben2

A salgótarjáni Abigél Közhasznú Egyesület – az Autisták Országos Szövetségének hálózati tagszervezeteként – a „Nők kékben” című országos kiállítás fotóanyagát mutatja be a József Attila Művelődési és Konferencia Központ üvegcsarnokában. A tárlaton öt nő – négy autista fiatalt nevelő gondozó anya és egy autista lány – mindennapjai ismerhetők meg. A kiállítás célja, hogy megmutassa: autista gyermek mellett is lehet teljes életet élni, erőt adva mindazoknak, akik autista vagy más fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek.

A kiállítás a megragadó, jó példák bemutatásával erősítheti az autizmussal érintett, nehezebb körülmények között élő családok, nők helyzetét, elfogadottságát és aktív társadalmi szerepvállalását, ugyanakkor felhívja a figyelmet mindazokra az értékekre és erősségekre, amelyekkel ezek a nők és családok hozzájárulnak a társadalom sokszínűségéhez.

A tárlat 2016. június 25-i megnyitóján Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket. Mondandójában kiemelte: „Külön öröm és büszkeség a salgótarjániak számára, hogy a szülők és gyermekeik bensőséges pillanatait a kiváló és méltán elismert salgótarjáni fotóriporter, Komka Péter képein keresztül ismerhetjük meg.

A kiállítást – mely június 29-ig látogatható – Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke nyitotta meg. Az ünnepségen közreműködött a salgótarjáni KÉK énekegyüttes.