Új gazdasági társaság az SBTC működtetésére

20150706_sbtc

Együttműködési megállapodást írtak alá július 6-án a salgótarjáni városházán a Diósgyőri VTK és a Salgótarján Barátok Torna Club (SBTC) labdarúgócsapatának vezetői Salgótarjánban. A cél, hogy megerősítsék az idén 95 éves SBTC gazdasági-szakmai hátterét, megfelelő körülményeket teremtsenek az utánpótlás korosztályoknak. Dániel Zoltán alpolgármester elmondta: 2015. július 15-ig megalakul az SBTC Sport Kft., amelyben 75 százalékban a DVTK többségi tulajdonosa, a Borsodsport Invest Kft., 20 százalékban Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata, 5 százalékban pedig az SBTC a tulajdonos. Mint az alpolgármester hangsúlyozta: a városi önkormányzat éves szinten 8,5 millió forinttal támogatja az SBTC-t, a klub rendelkezésére bocsájtja a tóstrandi füves és műfüves pályát, és szükség esetén az új társaság csapata használhatják a forgácsi sporttelepet is. Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője újságírók előtt közölte: az utánpótlásban és a régió labdarúgásában szeretnének olyan rendszert kiépíteni, amelyből profitálhat a térség, így Salgótarján labdarúgása is.

Önkormányzati ügyfélelégedettségi felmérés

Hatósági munkánk ellátása során kiemelt figyelmet kap ügyfeleink elégedettségének vizsgálata. Az Ön véleménye is fontos számunkra, ezért kérjük, töltse ki ügyfélelégedettségi kérdőívünket! Az kérdőív ide kattintva letölthető és kinyomtatható. A kitöltött kérdőívet kérjük, hogy az önkormányzat portáján adja le. Illetve lehetőség van a kérdőív kitöltésére az interneten is. Az online űrlap megnyitásához kattintson ide.

Tűzgyújtási tilalom

Magyarország erdeiben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért a földművelésügyi miniszter az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre 2015. július 3-án átmeneti időre általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

A fenti időponttól kezdődően a felsorolt területeken tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve az irányított-, a parlag- és gazégetést is.

A miniszter felhívja az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, valamint a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy az erdőtüzek megelőzése érdekében járjanak el körültekintően, égő cigarettát ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

(forrás: kormany.hu)

Salgótarján megyei jogú város honlapja