Köszöntés és elismerések átadása a városi pedagógusnapon

Június első vasárnapja 1951 óta a pedagógusok ünnepe. A közelgő pedagógusnap alkalmából 2016. május 25-én az Apolló Centrumban került sor a városi ünnepségre, melyen Fekete Zsolt polgármester és Huszár Máté alpolgármester adta át a vas, gyémánt és arany díszokleveleket azoknak a pedagógusoknak, akik 50, 60, illetve 65 évvel ezelőtt vették át diplomájukat, és életpályájukkal kifejezték elkötelezettségüket a pedagógus élethivatás mellett. A rendezvényen adták át a Csiki Jolán és Csiki Mária Alapítvány, a Szlivka László Alapítvány elismeréseit, valamint a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket is.

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata lehetőségei szerint részt vesz és támogatja az oktatási-nevelési intézményekben szervezett programokat, kezdeményezéseket, s természetesen kötelezettségéből fakadóan működésüket is. Az önkormányzat ugyancsak fontosnak tartja a legkiválóbb pedagógiai munkát végző szakemberek, valamint az iskolák diákjainak elismerését a város díjaival és kitüntetéseivel.

A 2016. évi városi ünnepségen a következő pedagógusok kaptak elismerést:

Vas díszoklevél (65 évvel ezelőtt szerzett diploma): Czégény Sándorné (Mátay Mária), Erhardt Tiborné (Kurucz Margit).

Gyémánt díszoklevél (60 évvel ezelőtt szerzett diploma): Cseh Adolfné (Wagner Margit), Falati Mihályné (Elek Erzsébet), Géczy Tiborné (Birincsik Erzsébet), Harsányi Józsefné (Soproni Rozália), Marek Aladárné (Omaszta Ilona), Sándor Istvánné (Wingler Éva), Scholtz Lászlóné (Németh Katalin), Antal Gábor Attila, Saxinger Gyuláné (Gere Ilona), Szepesi Antal.

Arany díszoklevél (50 évvel ezelőtt szerzett diploma): Dr. Béres Istvánné (Hagara Mária Magdona), Gőz Sándor Györgyné (Farkas Gabriella), Kériné Farkas Gabriella, Kondacs Anna, Konti Ferencné (Rozmaring Ildikó), Tálas Miklósné (Tóth Irén), Dr. Tóth Istvánné (Antal Magdolna Olga), Tótokné Bozsik Éva, Básti Béla, Gugi László,

Nyugállományba vonulása alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériuma Pedagógus Szolgálati Emlékérmét kapta: Kékesi Éva, Horváth Istvánné (Belvári Marianna Eszter), Ozsvártné Marcsok Katalin, Szőllős Katalin, Szőnyiné Sári Éva.

A Csiki Jolán és Csiki Mária Alapítvány díját a Salgótarjáni Általános Iskola Dornyay Béla Tagiskolája alsós munkaközössége kapta.

A Szlivka László Alapítvány elismerését Válóczi Erikának, a Salgótarjáni Általános Iskola Kodály Zoltán Tagiskola tanítójának adták át.

Megmozdult a város a Kihívás Napján

20160525_kihivas_1

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, majd rövid időn belül meghonosodott szerte a nagyvilágban, 1991-ben pedig Magyarországra is megérkezett. A Kihívás Napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz – ezért támogatják olimpikonjaink, sportkiválóságaink is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt.

2016. május 25-én, az idei Kihívás Napján újra mozgásba lendült Salgótarján. A délelőtti órákban A Fő téren Félegyházi Éva vezette a bemelegítő tornát, majd sorban követték egymást a programok. Óvodásoknak és iskolásoknak rendeztek sorversenyt, volt streetball torna, judo edzés, íjászat, capoeira és táncsport-program is. A JAMKK klubtermében senior és gerinc tornára, a sportcentrumban középiskolások kispályás labdarúgótornájára került sor.

A kihívás 15 percnyi mozgással teljesíthető volt. A tegnapi napon Salgótarjánban 83129 db 15 perces teljesítés történt, ezzel városunk a 6. kategóriában Kazincbarcika mögött a 2. helyen végzett.

A nap folyamán Fő téri kísérőprogramok részeként egészségügyi szűréseket és állapot-felméréseket vehettek igénybe az érdeklődők.