Hirdetmény

Értesítem Salgótarján város és környékének lakosságát, hogy a Polgármesteri Hivatalban a 2016. október 2-i országos népszavazásra tekintettel
az ügyfélfogadás 2016. október 3-án (hétfőn) szünetel.

Ezen a napon a Hivatal valamennyi szervezeti egysége telefonon ügyeletet tart.

A megváltozott ügyfélfogadási rend miatt kérem szíves megértésüket.

Tóthné dr. Kerekes Andrea sk.
jegyző

Geotóp-nap a Novohrad-Nógrád Geoparkban

20160929_tura

A geotóp olyan helyszín, ahol az élettelen természet legérdekesebb, leglátványosabb, legjellegzetesebb képződményei találhatók. Ezen képződmények lehetnek különféle felszínformák, sziklafalak, barlangok, kőzetek természetes vagy mesterséges kibukkanásai, források, ásvány- vagy kövület előfordulások. Megismerésük és megfigyelésük révén a múltba is egyfajta időutazást tehetünk, bepillantást nyerve az évmilliókkal ezelőtti földtörténeti eseményekbe.

Magyarország legérdekesebb földtani látványosságait bejáró geotúrákat minden ősszel a Magyarhoni Földtani Társulat és partnerei szervezik. A Magyarhoni Földtani Társulat kezdeményezéséhez Nógrádban is csatlakoztak. Október 1-én, szombaton Prakfalvi Péter geológus vezetésével túra indul a Salgótarján fölé magasodó Pécskő hegyre.

A kb. 8,5 km hosszú, kb. 3,5 órás, megközelítőleg 320 m szintkülönbségű körút részben jelzett, részben jelzetlen úton halad és felfűzi a Pécskő környéki érdekesebb helyszíneket, amelyek segítségével betekintést nyerhetünk a terület egykoron igen mozgalmas földtani és ipari múltjába. A Novohrad-Nógrád Geopark által kihelyezett ismertető táblák megkönnyítik az ismeretszerzést és az aktív kikapcsolódást.

Találkozás a Fő téren (Salgótarján) 10.00 órakor.

A Geotóp Nap programjai mellett ez a túra része a Világ Gyalogló Nap eseményeinek is. Ez utóbbit Salgótarján környékén a Tarjáni Szabadidősport Egyesület szervezi.

Bővebb információ:

Geotóp nap:
www.geotopnap.hu

Világ Gyalogló Nap:
https://www.facebook.com/events/1399485306732585/

Pályázati felhívás

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a 47/2015 (III. 26.) Öh sz. határozatával elfogadott Civil Koncepciójának melléklete alapján támogatja a Salgótarján területén működő civil szervezetek
tevékenységét, a civil szervezetek együttműködési formáit, valamint az általuk tervezett programok megszervezését.
A támogatás igényléséhez kapcsolódó felhívás elérhető az Önkormányzat->Pályázatok oldalon.

Autómentes nap

20160922_automentes_nap

Idén is csatlakozott Salgótarján az Európai Mobilitási Hét programsorozathoz, amelyet 2002 óta minden évben szeptember 16. és 22. között rendeznek meg.

A települések az Európai karta aláírásával és az abban foglaltak vállalásával csatlakoznak a kezdeményezéshez. A Európai Mobilitási Hét egyik napján a városok autómentes napot tartanak, amelynek megfogalmazott célja, hogy felhívja a városlakók figyelmét a fenntartható, környezetbarát városi közlekedés előnyeire, a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

Ma délelőtt Salgótarján belvárosában óvodások és iskolások számára rendeztek játékos közlekedési vetélkedőket. A program lebonyolításában a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda munkatársait a város rendőrei segítették. A rendezvényen részt vett Dániel Zoltán alpolgármester. Az Európai Mobilitási Hét kapcsán Fekete Zsolt polgármester elmondta, hogy Salgótarján önkormányzata elkötelezett a környezetbarát közlekedési alternatívák mellett, a város költségvetési lehetőségeihez mérten folyamatosan igyekszik gondot fordítani a járdák és kerékutak fenntartására, fejlesztésére, valamint a város törekszik a fenntartható közlekedésfejlesztéssel kapcsolatos pályázati források megszerzésére is.

Felújították a somlyóbányai sportpályát

20160920_futballpalya

Szeptember 10-én került átadásra az önkormányzat és a Salgótarjáni Foglalkoztatási Nonprofit Kft. által közösen felújított somlyói futballpálya. Dániel Zoltán alpolgármester a pályaavató mérkőzés előtt köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a munkában és néhány mondatban megemlékezett a településrész egykori képviselőjéről Bakos Sándorról. A közelmúltban elhunyt képviselő elképzelése volt a jobbára nehéz szociális körülmények között élő családok lakta Forgách-telepen és Somlyóbányán lévő két focipálya felújítása. A környékbeli fiatalok számára különösen örömteli a somlyóbányai grund, hiszen a környéken ez az egyetlen rendezett, sportolási lehetőséget biztosító pálya.