Új pályázati kiírások

A Bursa Hungarica ösztöndíj pályázat kiírásai, valamint a “Salgótarján Jövőjéért” Közalapítvány pályázata a felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói számára felhívása és adatlapja letölthető az Önkormányzat->Pályázatok menüpont alatt.

Visszaáll a korábbi forgalmi rend a Tesco-nál

Tesco körforgalom és Csokonai út közötti útlezárás megnyitása.

Tájékoztatom a lakosságot, hogy 2015. október 6. 00:00 órától a gépjármű forgalom számára újra meg lesz nyitva a Rákóczi útnak, Tesco körforgalom és Csokonai út közötti szakasza, és visszaáll az eredeti forgalmi rend. Így most már a Tesco körforgalomból a Rákóczi útra letérve a tehergépjárművek könnyebben elérhetik a város déli részét, mivel az adott szakaszra eddig bevezetett súlykorlátozás megszűnik. Ezzel egy időben megszűnnek a Tesco parkolóban az ideiglenes buszmegállók, az autóbuszok a régi buszmegállókban fogadják utasaikat. A Tesco parkolót Rákóczi úttal összekötő ideiglenes út elbontásra kerül.

Tóthné dr. Kerekes Andrea
jegyző sk.

Kerékpáros programok október 6-án

20151005_kerekparos

Salgótarján önkormányzata megbízásából, az épülő kerékpárút apropóján a Kerékpáros Magyarország Szövetség október 6-án a Kodály Zoltán Tagiskolánál szemléletformáló programot szervez. Az általános iskolásoknak tartott kerékpáros biztonsági előadás célja a bringázás népszerűsítése mellett a biztonságos közlekedés és a szabályok elsajátítása. Az előadást Kun Ádám, kétszeres világbajnok BMX-es tartja majd, a nagyjából 40 perces oktatás után pedig egy rövid bemutatót is tart a diákoknak, amiben látványos trükköket mutat meg. A kezdés időpontja 11:45.
Délután 16:00-tól a Fő téren kerékpáros a összejövetel lesz, ahol az érkező bicikliseknek uzsonna mellett kerékpáros műszaki ellenőrzést és bójás akadályversenyt is rendeznek. Az érdeklődők egy színes nyomtatványt kapnak a helyi kerékpárútról és a biztonságos közlekedés szabályairól.

Rónafalu vendégségi nap

20151005_ronafalu

Október 3-án a Rónafaluért Baráti Társaság szervezésében egész napos rendezvényre került sor Rónafaluban. A kézműves vásár, lovaglás, borkóstoló és tájjelegű ételkóstoló mellett zenés és énekes produkciókat is láthattak az eseményre ellátogatók. A délután folyamán Dóra Ottó polgármester átadta Rónafalu játszóterét, majd zenés est és baráti beszélgetés zárta napot.

Salgótarján megyei jogú város honlapja