Új felvétel a Közgyűlés videótárban

Salgótarján Megyei Jogú Város közgyűlésének 2016. február 11-én megtartott ülése teljes terjedelmében megtekinthető az alábbi videón.

A videó a korábbi közgyűlések felvételeivel együtt a Közgyűlés videótárban is elérhető.Salgótarján nem akar menekülttábort

20160212_menekult

A városi közgyűlés 2016. február 11-i ülésén határozatot fogadott el a magyarországi menekültüggyel kapcsolatban, kérve a kormányt, hogy Salgótarjánban ne tegyen saját hatáskörében menekültszálló létesítésére lépéseket.

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése elismeri az ellenőrizetlen bevándorlás biztonsági kockázatát és felelősnek tartja a magyar kormányt a Magyarország területére ellenőrizetlenül belépő menekültek problémájának kezelése miatt. Az önkormányzat elismeri azt is, hogy különbség van az igazi háborús övezetből érkező, védelemre méltó menekültek, és a bűnözők-terroristák között.

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata felhívja a kormány figyelmét arra, hogy Magyarország határainak megvédése a mindenkori kormány feladata, egyben kéri Magyarország jelenlegi kormányát, hogy az eddig is rendelkezésére álló erőforrások és jogi lehetőségek kiaknázása mellett védje meg polgárait.

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata jelen előterjesztés kihirdetésével vállalja a probléma fontosságára való figyelemfelhívást, és egyben kezdeményezi, hogy a Magyar Kormány ne tegyen annak irányába ható lépéseket, hogy saját hatáskörében eljárva menekültszállót vagy tábort létesít Salgótarjánban. Ennek elsődleges oka, hogy a a város mindenki számára ismert nehéz gazdasági és szociális helyzete nem bír el újabb negatív kihatással járó kormányzati intézkedést.

A határozati javaslatot a baloldali többségű önkormányzat 8 igen szavazattal, 4 ellenzéki tartózkodás mellett elfogadta.Társadalmi egyeztetés négy témában

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata széleskörű társadalmi egyeztetésre bocsájtja az alábbi négy témát, rendelet-tervezetet:

– Önkormányzati rendelet a kutyafuttatók kijelöléséről (új rendelet)
– A köztisztaság fenntartásáról szóló önkormányzati rendelet módosítása
– A közterületek használatáról szóló önkormányzati rendelet módosítása
– A közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló önkormányzati rendelet módosítása

Kérjük, hogy az egyes témákhoz az Önkormányzat->Társadalmi egyeztetés oldalon megadott időpontokat figyelembe véve, kizárólag a feltüntetett elérhetőségeken keresztül küldjék el véleményüket, javaslataikat! A rendelet-tervezetek itt olvashatók.Városrészek Gyermek Labdarúgó Tornája

20160210_fociSalgótarján Megyei Jogú Város Honlapja