Kisegítő buszjáratok menetrendje az ünnepek alatt

MENETRENDI TÁJÉKOZTATÓ

KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. tájékoztatása szerint a Salgótarján helyi közlekedésében a munkaszüneti napokra meghirdetett járatokon felül 2016. október 31-én és november 1-jén az alábbi kisegítő járatok közlekednek a helyi járati autóbusz-állomásúj köztemető viszonylatban:

2016. október 31-én:

Helyi járati autóbusz-állomásról indul:
12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00

Új köztemetőtől indul:
12:30, 13:40, 14:45, 15:30, 16:30, 17:45

2016. november 1-jén:

Helyi járati autóbusz-állomásról indul:
12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00

Új köztemetőtől indul:
12:30, 13:40, 14:45, 15:30, 16:30, 17:45

Tájékoztatás szolgáltatóváltás kapcsán (TIGÁZ-FŐGÁZ)

Lakossági tájékoztatás céljából az alábbiakban a FŐGÁZ Zrt. információit közöljük.

A TIGÁZ-tól a FŐGÁZ-hoz érkezett fogyasztók közel fele havonta közel azonos összeget fizet a földgázért, mert a kiegyenlített részszámlázást választotta. A szolgáltatóváltás miatt azonban átmeneti változás áll be a részszámlák összegében. Ennek oka, hogy a fűtési szezon magasabb fogyasztására előre befizetett többletet a TIGÁZ a végelszámoláskor visszafizette, mivel a fűtési szezonban már nem a TIGÁZ lesz a gázszolgáltató. Az előttünk álló időszakban azonban a téli hónapok túlsúlya miatt a következő éves gázmérő-leolvasásig a megszokottnál magasabb összegű részszámlák várhatók.

Fontos tehát, hogy a fogyasztók a végelszámoláskor a TIGÁZ-tól visszakapott pénzüket tartalékolják a következő hónapok várhatóan magasabb részszámláira.

A FŐGÁZ szeretné elkerülni, hogy az átmenetileg jelentkező magasabb kiadás a családokra váratlan pénzügyi terhet rójon, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél több csatornán keresztül elmagyarázzák fogyasztóiknak a helyzetet. Ennek keretében készítették az alábbi tájékoztató kisfilmet.

A szolgáltató ügyfélszolgálati elérhetőségei itt találhatók: www.fogaz.hu

Társadalmi egyeztetés

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése 33/2015.(III.26.) Öh. számú határozata alapján eljárás indult a településrendezési eszközök felülvizsgálatára Salgótarján teljes közigazgatási területét érintően. A kérdésben az önkormányzat társadalmi egyeztetést nyit, amelynek részletei (kezdő és befejező időpontok, dokumentáció letöltése, email cím) az Önkormányzat->Társadalmi egyeztetés menüpont alatt találhatók.

Megemlékezés és városi ünnepély október 23-án

20161024_oktober23

Fekete Zsolt: „nem csupán a tankönyvekben, minden családban van egy fejezet október 23-ról”

2016. október 23-án a megyeháza ’56-os emléktáblájánál koszorúzással kezdődött Salgótarján ünnepi programja az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója, valamint a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának napja alkalmából. Ezt követően – immár 25. alkalommal – került sor az ’56-os emlékfutásra a December 8. tér környékén. Délután a József Attila Művelődési és Konferencia Központ színháztermében rendezték a városi megemlékezést, melynek végén az emlékező közönség a Zenthe Ferenc Színház művészeinek előadásában tekinthette meg a „Mindig új élet lesz a vérből” című darabot.

Amellett, hogy 1956. október 23. Magyarország és a világ történelmének része, egyben szubjektum is, mert minden családnak van története az aznapi eseményekről – mondta ünnepi beszédében Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere.

Ez velünk együtt élő történelem, és a történészek által megállapított tények mellett sokmilliónyi embernek van viszonya az akkori eseménysorozathoz – tette hozzá a polgármester a Salgótarján önkormányzata és a POFOSZ Nógrád Megyei Szervezete által szervezett városi ünnepélyen.

Bibó István gondolatát idézve, miszerint „a szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem”, Fekete Zsolt kifejtette: a társadalom mindig tudja, mit szeretne, szabadságra vágyik. Mint mondta, a Rákosi-rezsim félt, a diktatúra pedig arra a félelemre alapul, hogy a nép megdöntheti a hatalmát. A félelem hatalmi arroganciává alakul és kiépíti teljhatalmát, eszközül hívja saját démonját, a félelmet – fogalmazott.

Fekete Zsolt arra is kitért, hogy nem csupán a forradalom és szabadságharc hőseire emlékezünk, hanem a harmadik Magyar Köztársaság kikiáltására is. Október 23-án ünnepeljük a magyar nép által kivívott szabadságot, október 23-a demokrácia ünnepe is – mondta.

A teltházas József Attila Művelődési Központ színháztermében mintegy ötszáz emlékező előtt a polgármester beszédében megfogalmazta: “27 éve történt, de ez az igényünk azóta sem változott. Történhet bármi és történjék bármi, a magyarok szabadok akarnak lenni, egyenlő jogokkal és jogbiztonsággal. A magyar népre saját akaratát ráerőltetni kívánó hatalom mindig rendre elbukott. Előbb vagy utóbb, de utat tört a szabadság utáni vágy, mert a szabad lét jelenti természetes életterünket”.

Az ünnepi beszédet követően a Pofosz Nógrád Megyei Szervezetének 1956-os emlékérmét tizennyolcan vehették át. A díjakat a szervezet felkérésére Becsó Zsolt országgyűlési képviselő adta át.

(Forrás: MTI)